![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jestem poczatkującym użytkownikiem. Używając Winsyntax nie wyświętlają się polskie znaki. Wstawienie <meta http-equiv="CONTENT-TYPE" content="text/html; charset=iso-8859-2"> nic nie zmienia. Dziekuję z góry za odpowiedź.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Jakie masz kodowanie ustawione w edytorze? (jak nie ma to pewnie masz standartowe WINDOWS'a a nie ISO
![]() W takim wypadku musisz sobie zalatwic edytor w wsparciem dla kodowania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może jakaś podpowiedź, jaki??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Cytat(diarmad @ 2005-12-16 00:21:33) Może jakaś podpowiedź, jaki?? Nie mam pojecia, nie uzywalem tego ![]() Poszukaj jakiegos Encoding (coding) czy cos w ta nute ![]() Jezeli nie ma ten edytor tego to zawsze mozesz sprobowac ZEND'a bardz dobry edytor (profesionalny) i kodowanie bez problemu sie ustawia ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeginasz. Pomysleć sie samemu nie chce?
Twój edytor może (nie musi) podczas zapisu pliku .php ustawić kodowanie dla zapisywanego pliku. Bo to co jest w <meta> to jedno, a to w jakim kodowaniu jetst zapisany plik to drugie. Oba kodowania muszą się zgadzać. Temat powtarza się tak często jak wschód słońca. Rusz głową i wyszukiwarką. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewentualnie skorzystaj z programu "Konwerter Polskich Znaków" przy konwertowaniu na ISO...
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:32 |