![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz oraz dwa buttony. Potrzebuję, aby jeden z nich wywoływał action=plik1.php, a drugi action=plik2.php. Formularz ma wysyłać te same dane do jednej z kacji (w zależności od buttona, który kliknęliśmy). Jak to zrobić? Bawiłem się z form.submit(), ale kiszka mi wychodziła.
![]() Swoją drogą znacie jakiś dobry tutorial czy kurs na sieci, który opisuje zagadnienia JS w formularzach (najlepiej na przykładach)? -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
temat stary jak swiat.
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=37...=0entry212133 poszukaj a znajdziesz inne -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To właśnie znalazłem, jak i
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=30301 ale oba opierają się na php i submicie do skryptu sprawdzającego. Mój problem polega na tym, że w jednym z actionów muszę mieć target="_blank" bez zmiany strony, który jest aktualnie wyświetlana. Ten post edytował cadavre 15.12.2005, 00:02:22 -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JS.
Po kliknieciu w submita (lub buttona) ustawiasz odpowiednia wartosc actiona w <formie (DOM + JS) i wysylasz formularz. A co do targeta -- to nie wiem. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 08:07 |