![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam 8 grup Radio Buttonów i mam mały problem.
Chodzi mi o to aby skrypt sprawdzał czy w każdej grupie został zaznaczony rbutton: -jeśli w każdej grupie jest coś zaznaczone skrypt idzie dalej -jeśli choć w jednej grupie nie zastał zaznaczony, pokazuje się tekst "zaznacz wszystkie pola" (lub cos w tym stylu) razem z buttonem odnoszącym się do poprawy. Napisałem pewien skrypt, dość długi ![]() [php:1:0d5d8d968f]<? if( $R == "" ) { echo( "Zaznacz wszstkie pola <input type=button onClick="java script:history.back()" value=POPRAW>"); exit; } if( $R1 == "" ) { echo( "Zaznacz wszstkie pola <input type=button onClick="java script:history.back()" value=POPRAW>"); exit; } if( $R2== "" ) { echo( "Zaznacz wszstkie pola <input type=button onClick="java script:history.back()" value=POPRAW>"); exit; } if( $R3 == "" ) { echo( "Zaznacz wszstkie pola <input type=button onClick="java script:history.back()" value=POPRAW>"); exit; } if( $R4 == "" ) { echo( "Zaznacz wszstkie pola <input type=button onClick="java script:history.back()" value=POPRAW>"); exit; } if( $R5== "" ) { echo( "Zaznacz wszstkie pola <input type=button onClick="java script:history.back()" value=POPRAW>"); exit; } if( $R6 == "" ) { echo( "Zaznacz wszstkie pola <input type=button onClick="java script:history.back()" value=POPRAW>"); exit; } if( $R7 == "" ) { echo( "Zaznacz wszstkie pola <input type=button onClick="java script:history.back()" value=POPRAW>"); exit; } ?> [/php:1:0d5d8d968f] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Mysłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ano pewnie że można, za pomocą operatorów logicznych, tutaj użyj AND
czyli: [php:1:449e5337cf]<?php if($r=="" && $r1=="" && $r2=="" && $r3=="" && $r4=="") { //costam co ma sie zrobic } ?>[/php:1:449e5337cf] Możesz też próbować tak: [php:1:449e5337cf]<?php if($r && $r1 && $r2 && $r3 && $r4) { //costam co ma sie zrobic } ?>[/php:1:449e5337cf] Tylko że niestety nie wiem czy pusty string ma wartość zero czy nie. Więc trzeba to po prostu przetestować. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 21:33 |