![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam problem z obsługą ciasteczek.. zbudowałem strone z logowaniem opartym na ciasteczkach ( w ciasteczkach jest przechowywany ID ) wszystko działa dobrze ale tylko w jednym folderze a moja strona jest podzielona w folderach na strony: index.php - tapety - index.php - download - index.php itd.. problem polega na tym że na każdej stronie umieszczonej w innym folderze musze się osobno logować :/ co jest strasznie niewygodne... niemoge przenieść całego serwisu do jednego folderu bo system dodawania nowych stron się posypie czy jest możliwość ustawienia ciasteczek aby dotyczyły wszystkich folderów a nie tylko jednego ![]() odrazu mówie że mam małe doświadczenie w php więc prosił bym o dokładne wskazówki Ten post edytował mwm 14.12.2005, 10:38:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przy zalogowaniu:
na początku każdej strony (mozna includować):
teraz wystarczy zrobić:
Ten post edytował dtb 14.12.2005, 17:00:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. mój serwer nieposiada bazy danych - operuja na samych plika
2. wykonuje w podobny sposób:
oczywiście podczas logowania jeśli chasło się zgadza i nazwa urzytkownika ustawia odpowiednio ciasteczo.. i to działa problem polega na tym gdy zaloguje się na stronie np: www.strona.com/glowna i przejde na strone www.strona.com/tapety to musze się ponownie zalogować :/ przejde do następnej strony np: www.strona.com/linki tak samo musze się zalogować, i tak jest na każdą strone na którą wchodze poraz pierwszy po zalogowaniu moge na nią wrócić z innych stron i jestem zalogowany mam takich stron jaieś 20 i jest to strasznie niewygodne procedura jest taka sama tylko zawartość inna niemam pojęcia jak zrobić by wystarczyło się raz zalogować i przechodząc na każdą strone żebym był już zalogowany.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy nie ustawiasz ciastka dla tylko jednego określonego katalogu? Zdecydowanie radziłbym zapoznać się z sesjami...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
wstawiam ciasteczko przez
niewiem czy to ustawia dla folderu czy dla całości jak pisałem na początku jestem początkujący... jeszcze nieprubowałem z sesjami (zobacze jak będzie chodzić), ale obawiam się że może być ten sam problem.. EDIT ----------------------------------------------- pomogło na sesjach działa dobrze mam jeszcze pytanie czy moge jak w ciasteczkach poddtrzymać sesje np do jednego dnia od zalogowania czy zawsze sesja będzie wygasać zaraz po zamknięcu przeglądarki ? Ten post edytował mwm 14.12.2005, 22:37:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:24 |