![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
[php:1:6dc28e7ac7]<?php $datetime=date("H:i:s"); $plik=fopen("kanaly/rozmowy/$kanal.txt", "a+"); flock($plik,2); fputs($plik, "$datetime <b>[$nick]</b> $tekst<br>n"); flock($plik,3); fclose($plik); $plik=fopen("kanaly/rozmowy/$kanal.txt", "r"); flock($plik,1); $i=0; while(!feof($plik)) { $i++; $linia[$i]=fgets($plik, 90); } flock($plik,3); fclose($plik); $plik=fopen("kanaly/rozmowy/$kanal.txt", "w+"); flock($plik,2); for($i=20;$i=0;$i--){ fputs($plik, $linia[$i]); } flock($plik,3); fclose($plik); ?>[/php:1:6dc28e7ac7] Co w nim jest nie tak? ![]() 1.dodal nowa linijke do pliku 2.wpakowal caly plik do tablicy 3.wpakowal cala tablice do pliku w odwrotnej kolejnosci Pomocy! A...i jeszcze jedno...jak wpisac wszystko do pliku a nie tylko 20 linijek (tak dalem w skrypcie) ![]() Pozdrowienia dla wszystkich. oluś |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 1.dodal nowa linijke do pliku
[php:1:2065adf491]<?php $linia = 'cośtam'; $fp = fopen('plik.txt', 'a'); fputs($fp, $linia . "n"); fclose($fp); ?>[/php:1:2065adf491] Cytat 2.wpakowal caly plik do tablicy
[php:1:2065adf491]<?php $tablica = file('plik.txt'); ?>[/php:1:2065adf491] Cytat 3.wpakowal cala tablice do pliku w odwrotnej kolejnosci
MANUAL: [manual:2065adf491]array_reverse()[/manual:2065adf491] Cytat A...i jeszcze jedno...jak wpisac wszystko do pliku a nie tylko 20 linijek (tak dalem w skrypcie)
![]() [php:1:2065adf491]<?php $tablica = Array(); $tresc = implode("n", $tablica); ?>[/php:1:2065adf491] -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wielkie dzieki Kameleon, ale jak Ty teraz widzisz ten skrypt? Moglbys go napisac?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [...] Moglbys go napisac?
Nie... Spróbuj sam, nie bądź leniwy... -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
jak na razie sie mecze i nic nie wychodzi....nie bardzo zalapalem o co Ci chodzilo
no, ale dobra...mozesz mi powiedziec co w moim skrypcie jest nie tak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze bys napisal jaki jest wynik/blad, skad mamy wiedziec co tam jest nie tak, jak nie wiemy czego szukac. Wierz mi, ze nie siedzimy tu 24/7 tylko po to, zeby sprawdzac skrypty kazdego po kolei i poprawiac bledy...
[php:1:38177ac4d0]<?php $costam = 'costam'; $tab = file('plik.txt'); $tab[] = $costam; $tab = array_reverse($tab); $plik = fopen('plik.txt','w'); fputs($plik,implode('',$tab)); fclose($plik); ?>[/php:1:38177ac4d0] |
|
|
![]()
|
|
zdaje sobie z tego sprawe...ale rzecz w tym...ze ten kod zadnego bledy mi nie wyswietlal! niby wszystko ok ale nie zwracalo mi dobrego wyniku.
w koncu sobie poradzilem...udalo mi sie, blad byl przy petli for...mialo byc $i>0 a nie $i=0, ale i tak wielkie dzieki za Wasza pomoc, za ten kod...(on jest o wiele krotszy od mojego ![]() pozdrowienia! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 16:54 |