![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem taki jak w temacie, tzn. wszystko gra i buczy na localhoscie w domu, a po upoladzie plikow na serw, rowniez stronka działa, jednakże upolad zdjęć do galerii nie działa, mam php Version 4.3.10 z GD2, a na serwerze boo.pl v.4.3.9 z GD2, struktura katalogów i nazwy plików są prawidłowe. Oto fragment kodu z pliku admin.php który odpowiada za wybór odpowiedniej akcji:
oraz plik z funkcjami, który jest dołączany do admin.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pierwszy rzut oka:
1. Wywal wszystkie @ ... 2. ... i powiedz jakie błędy zwróci; 3. Powiedz jakie są objawy "nie działania". Błędy, komunikaty, opis jak powinno działać a jak działa, e.t.c. Na początku dodaj też:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. elseif($_GET['s']==addfoto)
2. if($dodaj_zdjecie()) dodano_zdjecie(); ad1. nie ma ' xx ' ad2. $dodaj_zdjecie() ? what is this! to takie dwa bledy ktore znalazlem -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znaczy sie to
Cytat 1 elseif($_GET['s']==addfoto) 2. if($dodaj_zdjecie()) dodano_zdjecie() wiec (1) to wiem ze powinno byc w cudzyslowiu ale dziala mi to z tym na localhoscie i na innych stronkach na tym serwie tez taki sposob zapisu dziala, a (2)to moja literowka jak wklejałem kod. Wiec oprócz tych wszystkich bledow zwiazanych z brakiem cudzysłowów to wywala mi takie alerty: Kod Warning: move_uploaded_file(foto/Zima.jpg): failed to open stream: Permission denied in /home/accounts_g/gam3r/public_html/hardtricks_site/admin_foto_func.php on line 7 Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/upload/phpSKxcGW' to 'foto/Zima.jpg' in /home/accounts_g/gam3r/public_html/hardtricks_site/admin_foto_func.php on line 7 No kod i cała struktura katalogów jest identycznie zapisana jak na localhoscie, a nie działa. No po poprawnym uploadzie powinna zadzialac funkcja dodano_zdjecie(), ale następuje jakiś błąd i wywołuje blad_przy_dodawaniu_zdjecia(). Tylko nie wiem dlaczego, bo juz mam na tym serwie swoją jedną stronkę i też mam tam taki upload jak tutaj i chodzi a teraz nie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(gam3r @ 2005-12-14 17:44:20) Kod stream: Permission denied in /home/accounts_g/gam3r/ Czy przypadkiem nie powinienieś nadać Chmodów na foldery, które używasz w skrypcie?? |
|
|
![]()
|
|
a czy błędne działanie funkcji moved_uploaded_file moze miec coś wspólnego z chmod? mi sie wydaje ze nie, bo tam podaje tylko miejsce w ktorym znajduje sie zuploadowany plik i miejsce gdzie powinien go zapisac, nie dzialam bezposrednio na tym pliku:/ chyba:P nie wiem jak myślicie, inni?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A masz prawo przeniesienia pliku do tego katalogu który chcesz? Nie i to Ci sygnalizuje ten warning
-------------------- Słyszałem, że macie tutaj jakieś takie php... fajne to, dobre to jest?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja proponuje żeby za nie używanie cudzysłowów do stringów dawać ostrzeżenia bo to sie robi powoli plagą wśród początkujących.
LUDZIE: ciągi tekstowe (stringi) obejmujemy w pojedyńczy lub podwójny cudzysłów!!!! jeżeli tego nie zromimy mamy błąd mimo że nawet parser php tego nie zasygnalizuje! |
|
|
![]()
|
|
ok ok juz mam wszystko dzieki, zapomnialem ze zawsze ustawiam sobie uprawnienia do plikow z Total Commanderze, wszystkie stringi tesh zmieniłem
![]() Ten post edytował gam3r 15.12.2005, 10:56:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:53 |