|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Edytuję stronę w vim. Chciałbym sprawdzić wynik zapytania za pomocą jednego polecenia zewnętrznego [coś na zasadzie przepuszczania przez filtry (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ]. Są jakieś tekstowe klienty MySQL którę mogłyby coś takiego zrobić? {ważne: mam na serwerze prawa usera, a admin nie nalezy do takich którze zainstalują coś dla jednej osoby}
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Są jakieś tekstowe klienty MySQL którę mogłyby coś takiego zrobić? Tak, klient ten nazywa się mysql.Cytat mam na serwerze prawa usera, Więc powinieneś mieć dostęp do programu klienckiego bez problemów. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%)
|
jest jeszcze phpmyadmin
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Tak, klient ten nazywa się mysql. Cytat mam na serwerze prawa usera, Więc powinieneś mieć dostęp do programu klienckiego bez problemów. Yhhm :/ wiem o tym. Nie chodzi mi o brak uprawnień do uruchomienia. Na serwerze w ogóle nie ma zainstalowanego klienta. Potrzebuję niewielkiego pakietu który mógłbym zainstalować u siebie w $HOME Cytat jest jeszcze phpmyadmin to nie jest narzędzie tekstowe I tak dzieki za pomoc pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%)
|
Mozesz sobie zainstalowac mysqla w $HOME i ew. skompilowac od zera. Chyba sa opcje w ./configure do kompilacji samego klienta.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 00:22 |