![]() |
![]() |
-Gość_kamil- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam cos takiego
$a = "0.5"; $b = 45; $c -=$a-=$b; // powinno byc 44.5 slr jest 44 próbowalem z (real) ale nic.. z tego? jak to zrobić zeby działało |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niuniek, co ty chcesz zrobić?!
Nie wiem jak Ciebie, ale mnie uczyli w szkole, że: $c = $b - $a -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
-Gość_kamil- |
![]()
|
Goście ![]() |
w książce pisze tak jak napisalem tak jak ty napisales to jest dalej pelna liczba bez przecinkow?
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
echo (real)$krn-$krw; i dalej kapa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jak wyswietlasz $c?
2. Zdefiniuj wartosc $c przed jej uzyciem 3. napisz odejmowanie w jakis normalny sposob - zebym nie musial zagladac do manuala w celu sprawdzenia kolejnosci wykonywania dzialan i wiazan operatorow @kszychu: takie cos przejdzie i jest rownowazne:
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
1.
echo $c 2. po przez (real) ? 3 normalny sposob to $c = $a - $b ale nie dzialac nak jak powinno zawsze jest pelna liczba bez przecinkow |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
-Gość_kamil- |
![]()
|
Goście ![]() |
dziala juz to dlatego
34 - 33,5 - zle 32 - 33.5 - dziala dzieki za zainteresowanie |
|
|