![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak sprawdzić, czy mail wysłany do człowieka został otworzony?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da sie.
Mozesz wyslac prosbe o potwierdzenie otwarcia (jak? nie wiem) ale nie musisz wcale dostac potwierdzenia. A JSa mozna wylaczyc. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli wysyłasz maila w formacie HTNL to jest szansa.
Wklejasz w maila obrazek:
który w rzeczywistości jest skryptem php powiadamiającym Cie (zapisującym w bazie, pliku, wysyłającym do Ciebie maila, ...) o tym, że ktoś otworzył maila. O ile oczywiście użytkownik zezwoli w swoim programie pocztowym na wyświatlanie obrazków z sieci. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił tak, że wysyłam do gościa maila z linkiem, w którym jest treść maila. Wtedy bez problemu sprawdzasz sobie w bazie(lub pliku) kiedy przeczytał, kto (jeśli masz logowanie) itp.
-------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@shpyo po pierwszym mailu wypisałbym się z takiego mailingu (jeśli byłby to mailing)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
racja, pomysł z linkiem jest do niczego
![]() -- edytowane -- ~mike_mech |
|
|
![]()
|
|
Język polski jest na tyle bogaty, że można wyslawiać sie bez wulgaryzmów.
I nie nabijaj zbędnych postów, bo ten to nie za wiele do tematu wnosi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj ramki wbudowanej!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kurde dobry pomysł, ale ...
Czy ramka wbudowana nie zostanie zablokowana przez Outlooka tak jak obrazek? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Metody dajacej ci 100% pewnosc ze mail zostal otwarty nie ma!
Mozesz wybrac jedna lub wiecej i ja zastosowac. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja opowiadał bym się za sposoebem z obrazkiem, gdyż jest on najbardziej pewny. Co do pomysłu z linkiem, to nie polecam, gdyż u mnie program pocztowy kwalifikuje to jako spam, a na dodatek ma doświadczenie żeby nie klikać w nieznane linki. Pozdro ...
-------------------- Głupi wie wszystko, mądry uczy się całe życie.
|
|
|
![]()
|
|
Kazdy sposob mozna standardowo obejsc: zablokowac odpowiedzi na rzadania potwierdzen, wyswietlac listy bez obrazkow, JS - do wylaczenia, itd.
Zadan sposob nie jest pewny i da sie go latwo obejsc i tyle -- jesli ci to wystarcza to uzyj dowolnego sposobu. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2005 Skąd: k-rk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dołaczanie obrazków to technika znana pod nazwa webbeacons, stosowana powszechnie, uznana.
http://www.allaboutcookies.org/web-beacons/ Mnie przynajmniej wystarcza. Linki w mailach pod którymi dopiero mozna przeczytac treść to popaprany pomysl. -------------------- There are 10 types of people in the world:
-Those who understand binary, and those who don't... There's no place like 127.0.0.1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ghostrider @ 2005-12-11 19:53:01) dołaczanie obrazków to technika znana pod nazwa webbeacons, stosowana powszechnie, uznana. http://www.allaboutcookies.org/web-beacons/ Mnie przynajmniej wystarcza. Linki w mailach pod którymi dopiero mozna przeczytac treść to popaprany pomysl. obecnie coraz wiecej mowi sie o bezpieczenstwie i wylaczaniu obrazkow w przychodzacych mailach - w wielu programach pocztowych (tzn. przynajmnie tych co uzywalem czyli bat i thunderbird) to jest opcja domyslna. sam mam wylaczone. -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale nie widzialem aby szlo wylaczyc ramki
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
możesz podać jakiś kod jak te ramki wstawić do html?
|
|
|
![]()
|
|
google -> <iframe>
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:38 |