![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Iława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Po okresie długich poszukiwań udało mi się znaleźć skrypt, ktory wyświetli mi ostatnie posty na forum phpBB. Od razu zaznaczam, że Topics Anywhere na moim serwerze (home.pl) nie działa, więc zmuszony byłem szukać... No i udało się, a co ciekawe skrypt okazał się banalnie prosty, ale za to bardzo przydatny. Oto jego kod:
Mam nadzieję, że się Wam przyda. PS. Czy mógłby mi ktoś "udoskonalić" ten skrypt o to by pokazywał ile było odpowiedzi w poszczególnych tematach np. Jakiś tytuł (8). Poza tym chciałbym, aby tytuły były ograniczone do np. 30 znaków po czym było by "...". Jak to zrobić? -------------------- Jeziorak-Iława.pl
www.jeziorak-ilawa.pl krystian@jeziorak-ilawa.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2006 Skąd: Reda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie "bawiłem" sie nigdy phpBB, więc nie mam pojęcia gdzie trzymana jest liczba odpowiedzi.
Jeśli chodzi natomiast o skrócenie wuświetlanego tytułu, spróbuj tego:
-------------------- Fajne Sklepy Internetowe | Wklejacz Kodu | Opisy GG | Super Hosting!!! | Darmowe Blogi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdza też czy temat jest ankietą ![]() Powinno działać... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a zna ktoś moze coś takiego w html'u ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(victor @ 2006-01-29 22:42:40) a zna ktoś moze coś takiego w html'u ? Wyciąganie ostatnich postów tylko za pomoca html'a? Takie rzeczy to tylko w Erze ![]() ps. domyślam się ( oczywiście nie wiem bo się rozpisałeś bardzo mocno opisując swój problem ), że chcesz aby wyniki były przedstawione w postaci html'a, no to musisz do echo dodać fragmenty kodu html'a które tam sobie chcesz np.
I tak dalej poszukaj, zajrzyj do manuala to są podstawy. Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
victor,
z tego co ja zrozumialem koleś chcial wybrać z bazy dane za pomocą html'a. A ja odpowiadam nie da się!!! -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi po prostu chodzi o skrypt, który moge umieścic w html'u, który bedzie mi pokazywał ostatnio czytane, przegladane czy coś tam tematy na forum... czy takie cos w html'u jest mozliwe?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie to nie jest możliwe
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdybyś znał php wiedziałbys ze html jest obsługiwany client-side a php server-side czyli ze html jest dekodowany u goscia a php na serwerze
-------------------- E-Danek.info
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 00:15 |