![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam formularz zapisujący tekst do pliku tekstowego. kiedy w danym tekście zrobię kilka spacji obok siebie lub, kiedy chce zrobić jakiś większy akapit, a następnie wyświetlam zawartość tego pliku, to spacje zrobione jedna za drugą, wyświetlane są jako jedna spacja.
starałem się odczytywać i zamieniać spacje na , ale to stwarza kolejne problemy, bo wtedy dłuższy tekst, nie jest łamany na końcu okna przeglądarki. jak można sobie z tym poradzić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. W kazdym kursie html-a pisza ze wielokrotne spacje (biale znaki) sa zamieniane na jedna spacje.
2. Oddzielaj dane od ich prezentacji: nie wstawiaj 'ow, wstawiaj akapity w <p></p> (do tego zostal stworzaony), a wielokrotne spacje --- nie wiem po co ci one -- wyjasnij. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj wyswietlany tekst pomiedzy tag <pre>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(dr_bonzo @ 2005-12-10 05:30:49) ...wielokrotne spacje --- nie wiem po co ci one -- wyjasnij. na przykład, jeśli wrzucić jakiś tekst na stronę, a w nim chciałbym zrobić jakiś większy odstęp pomiędzy wyrazami, lub chciałbym wrzucić jakiś artykuł, który wymaga odpowiedniego sformatowania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) jeśli skożystasz z tego:
Cytat daj wyswietlany tekst pomiedzy tag <pre> to nie zawinie ci długich linii, ale respektuje wielokrotne spacje. 2) Proponuję zamiast wielu spacji użyć tabulatora |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Neojawor @ 2005-12-10 20:14:31) 1) jeśli skożystasz z tego: Cytat daj wyswietlany tekst pomiedzy tag <pre> to nie zawinie ci długich linii, ale respektuje wielokrotne spacje. ale jest funckja wordwrap" title="Zobacz w manualu php" target="_manual |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
  ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@legorek:
Cytat tarałem się odczytywać i zamieniać spacje na ,... czytaj topici ze zrozumieniem, lub wogole czytaj a nie tylko ostatni postsorki za ot, ale taka moja rola |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorka, nie doczytałem, więc spróbuj na przemian spacj i   czyli '      ' może pomoże. A do formatowania tekstu raczej używa się styli, a nie spacji.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:27 |