![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
co trzeba zrobić aby skrypty nie wywalały mi błędów, chodzi mi o takie proste błędy jak np nie zdeklarowana zmienna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Deklarowac te zmienne (to jedyne poprawne rozwiazanie), itd.
A jesli po prostu nie chcesz wyswietlac bledow:
na poczatku skryptu -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyobraź sobie sytuację: piszesz skrypt, deklarujesz zmienną $iLicznik. Używasz sobie tej zmiennej, ale w penym miejscu popełniasz literówkę i robisz np: $ilicznik++;
W tym momencie wyświetli Ci się komunikat, że próbujesz użyć niezadeklarowanej zmiennej. Myślisz sobie: "skąd do licha wzięła się u mnie niezadeklarowana zmienna?". Idziesz do liniki wskazanej w błędzie i już widzisz, że zamiast $iLicznik napisałeś $ilicznik. A teraz wyobraź sobie debugowanie problemu "dlaczego nie wyświetla wszystkich wierszy" bez NOTICES...... -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:26 |