![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 2 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam tabele w bazie mysql z logiami a mam tak
id | data | tekst | kto i teraz chem odczytac logi dla tanego dnia i to jeszcze umiem zrobic ale jak zrobic aby wyświetlic liste dat z bazy. chodzi mi o to zeby tasama data nie powtarzała się na liście jeżeli są dwa logi w jednym dniu oraz aby żeby daty w których nie ma logów nie były na liście. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
if (!in_array ($tbl))
{ $tbl[] = DATA; echo DATA; } -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 2 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki oraz jak sprawdzic ile razy w jakimś wyrażeniu wystepuje jakąc litera np w wyrażeniu "samolot jest urządzeniem latającym" litera a wystepuje 3 razy ale jak to zapisac w php aby mi wyswietliło te liczbe.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@stroju: na przyszłość umieszczaj wątki we właściwych forach; jeżeli coś dotyczy mysqla nie umieszczaj tego w php, tylko na musql. Przenoszę na odpowiednie forum.
@dtb: a co to niby ma byc? ![]() @stroju: tym drugim pytaniem to zaczynasz przeginać. Niniejszym odsyłam Cię biegiem do manuala, ty sobie znajdujesz odpowiednią funkcję, edytujesz swój drugi post i piszesz jakie jest rozwiązanie. Jak nie, to wyciągnę konsekwencje! Wszystkich proszę o nieodpowiadanie na to drugie pytanie! stroju musi nauczyć się korzystać z manuala. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 00:20 |