![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na wstępie troche kodu a potem będę się tłumaczył ![]()
CatName - zwraca nazwę kategorii CatRoot - zwraca ID nadrzędnej kategorii $cat_id - zmienna ID aktualnie wybranej kategorii
cat_id - wiadomo ![]() cat_root - przechowuje ID nadrzednej kateogrii (kategoria glowna = 0) cat_name - nazwa kategorii cat_desc - opis :] ***************************************************** No to jedziem ![]() Bylem taki madry i udalo mi sie zrobic funkcje ShowPath($cat_id), ktora to ma za zadanie wyswietlenie takiego czegos (przyklad) Start -> Kategoria 1 -> PodKategoria 1 -> Podkategoria 2 ... n i tak w kółko ![]() Niestety skończyło mi to działać na Podkategori 1.. wygladalo co mniej wiecej tak:
co oczywiscie nie rozwiazuje problemu bo podkategorii moze byc duuuzo, oczywiscie podkategoria staje sie kategoria o ile ma podkategorie ![]() po usilnych probach z while { } i do..while { } doszlem do wniosku ze intrukcje w warunkowe w php sa... za nic nie moge ujarzmic tego jak to zrobic.. 3 godzinki siedze i oczy wypalam probojac roznych opcji.. jeśli ktos bedzie taki mily i napisze mi tego while`a to bede wdzieczny bardzo ![]() z gory dziękuję i pozdrawiam ![]() Marcin Ten post edytował Fallout 10.12.2005, 05:07:17 -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm, też to przerabiam ale jestem we wczesnej fazie projektu. Robię tak:
id_navy - id danego korzenia n_descr - opis (np. strona główna) potem w smarty Kod { foreach from=$CURRENT_PATH_INFO key=id_navy item=n_descr } <a href="app/{ $id_navy }">{ $n_descr }</a> / { /foreach } wykorzystuję path info i tzw. zgrabne URLe ale równie dobrze jako parametr $_SERVER['PATH_INFO'] może być $_GET. jak zrobię coś wiecej to podrzucę i wymienimy się doświadczeniami ![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra udało się mi wreszcie
![]() musialem dodac zmienna $rid, przesylana wraz z $cid przez $_GET, za kazdym razem gdy sie klinie w katalog, w $rid przesylany jest cat_root zmiennej $cid (lub 0 jak nie ma) Oto kod, moze sie komus przyda :]
Osobom ktorym pomoze, chetnie podam nr konta ![]() Edit: Jako ze sie juz nameczylem to wrzuce odrazu mozliwosc linkowania pozycji ![]() (kod powyzej juz zmienilem odpowiednio, dodaje funkcje LinkIt() prosta jak barszcz ![]()
pozdrawiam Ten post edytował Fallout 10.12.2005, 05:51:40 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:58 |