![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_Adam- |
![]()
|
Goście ![]() |
To mój pierwszy post więc Witam Wszystkich,
Nie wiem jak to fachowo opisać, dlatego mam problem z wyszukiwaniem na googlu. Szukam skryptu który by losowo wyświetlał strony .html z katalogu. Jedyne co znalazłem to aaPHPrandomPage ale strona domowa już nie działa i nie można go pobrać. Dzięki wszystkim za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wsadzasz to w miejsce gdzie stronki *.html mają się pokazywać. Naturalnie uzupełniasz odpowiednie funkcję. W "$stronka = rand(1,3);" wpisujesz ile ma być możliwości i tyle samo dodajesz linijek "if ($stronka == "x") { include "/plikx.html"; }". Ten post edytował cadavre 8.12.2005, 19:42:35 -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cadavare, a tam
![]() ![]() Mimo mojego złego dzisiaj humoru napisałem dla Ciebie funkcję.
cya. Ten post edytował Speedy 8.12.2005, 20:20:10 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Etam ja jestem zwolennikiem małych i szybkich skryptów.
![]() -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cadavre: szybciej mozna by jeszcze tak:
ale to rozwiazanie gdy wiesz ze pliki maja nazwe strona z numerkiem. Ten post edytował AxZx 8.12.2005, 22:55:54 -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
-Gość_Adam- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziękuje wam wszystkim
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak czy inaczej, to co ja napisałem, jest najbardziej elastyczne
![]() Cadavre narzuca w swoim skrypcie instrukcje warunkowe, które trzeba wklepywać dla każdego pliku (plików może być dużo), a AxZx nazwę pliku (numery) - mój skrypt nie narzuca nic ![]() ![]() Pozdrawiam! -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:02 |