![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
zrobiłem skryt którego zadaniem jest wyświetenie 2 dat wprowadzonych przez formularze. Jednak ten skrypt działa jedynie na serverze wirtualnym na moim kompyterze a po wrzuceniu skryptu na internet nie działa. czy któś mógłby mi wyjaśnić dlaczego mój skrypt nie dziła na darmowym serwerze ![]() Adres do skryptu na darmowym serwerze: http://www.kawon.za.pl/w.php Oto skrypt: Cytat <HTML>
<HEAD> </HEAD> <BODY> <FORM action="w.php" method="POST"> <TABLE><TR><TD><CENTER> Wpisz Datę Wyjazu</CENTER></TD></TR> <TR><TD><CENTER>dzień</CENTER></TD><TD><CENTER> Miesiąc</CENTER></TD><TD><CENTER> Rok</CENTER></TD></TR> <TR><TD><input type=text name="d1"/></TD><TD><input type=text name="m1"/></TD><TD><input type=text name="y1"/></TD></TR> </TABLE><BR> <BR><BR><BR>data1 <SELECT NAME=d3><OPTION>1<OPTION>2<OPTION>3<OPTION>4<OPTION>5<OPTION>6<OPTION>7<OPTION>8<OPTION>9<OPTION>10<OPTION>11<OPTION>12<OPTION>13<OPTION>14<OPTION>15<OPTION>16<OPTION>17<OPTION>18<OPTION>19<OPTION>20<OPTION>21<OPTION>22<OPTION>23<OPTION>24<OPTION>25<OPTION>26<OPTION>27<OPTION>28<OPTION>29<OPTION>30<OPTION>31</SELECT> <SELECT NAME=m3><OPTION>1<OPTION>2<OPTION>3<OPTION>4<OPTION>5<OPTION>6<OPTION>7<OPTION>8<OPTION>9<OPTION>10<OPTION>11<OPTION>12</SELECT> <SELECT NAME=y3><OPTION>1999<OPTION>2000<OPTION>2001<OPTION>2002<OPTION>2003<OPTION>2004<OPTION>2005<OPTION>2006<OPTION>2007<OPTION>2008<OPTION>2009<OPTION>2010</SELECT> <input type=HIDDEN NAME="and" VALUE=han> <BR><BR><input type=submit value="Wyślij"/> </FORM> <?php if ("han"==$and){ $a= mktime(0,0,0,$m1,$d1,$y1); $d= mktime(0,0,0,$m3,$d3,$y3); ?> <TABLE> <TR><TD><H2>data1 : </TD><TD> <?= date("d-m-Y",$a)?> </TD></TR> <TR><TD><H2>data2 </TD><TD> <?= date("d-m-Y",($prac+ $d)) ?></TD></TR></TABLE> <? } ?> </BODY> </HTML> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Uwielbiam teskty w stylu "nie dziala". A czym sie objawia to nie dzialanie?
Z doswiadczenia moge jednak zgadywac ze masz wylaczne register globals na serwerze. Do zmiennych z formularza nalezy sie dobierac w ten sposob: $_POST['nazwazmiennej'] a nie tak jak ty to robisz $nazwazmiennej -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo dziękuje nospor za pomoc.
Cytat Uwielbiam teskty w stylu "nie dziala". A czym sie objawia to nie dzialanie? Próbawałem to rozwiązać sam próbowałem wiele razy, niestety niewyszło mi. Wiele razy spotykałem się z zatosowanie $_POST['nazwazmiennej'](w kursach php ),a jak przyszło co do czego nie zastosowałem tego, jak mówią najciemniej jest pod latarnią ![]() a co do odpowidzi Neojawor: Cytat <?= date("d-m-Y",$a)?> ci nie zadziała (znaczy nie wyświetli nic), trzeba wpisać ... wiem że moja wiedza na temat php jest niewielka, lecz wiem że ale wiem że Cytat <?= "text" ?> zastępuje Cytat <? echo"text">; i wyświetlanie takie działa mozesz sprawdzić na poprawionej już stonce(dzięki "nospor") http://www.kawon.za.pl/w.php Dziękuje jeszcze raz za pomoc (przepraszam jeżeli to zabrzmiało obraźliwie dla "Neojawor", nie chciałem tu nikogo obrażać po prostu stwierdzam że moja wiedza jest niewielka ale jakąś posiadam :]) Ten post edytował Aldenor 8.12.2005, 19:55:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to teraz ja dziękję za uświadomienie takiej podstawy (o której nie wiedziałem)
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:44 |