![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Skąd: z Czelsy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chcialbym spytac jak stosuje sie mechanizm przekierowania do pliku zawierajacego kod SQL. Mam kod:
ktore zapisalem do pliku zapytanie.mysql. Dzialam na localhoscie (wamp). W ksiazce znalazlem nastepujaca metode: mysql -h nazwa_komputera -u uzytkownik -D baza < plik.sql ale gdy ja zastosuje to konsola zwraca komunikat ze nie mozna znalesc pliku, pomimo ze zgralem go do katalogu C:\wamp\mysql\data\bazka. 1) Czy nazwa komputera jest konieczna i czy to ta nazwa panel sterowania->system->nazwa komputera(czy pelna nazwa komputera) - probowalem obie 2) Czy -D to na pewno oznacza nazwe bazy danych Prosze o pomoc, bo to ciekawy mechanizm. Pozdrawiam. Ten post edytował bobens_83 7.12.2005, 02:32:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod mysql --help prawde ci powie (skladnia dla windowsa moze byc troche inna) -h, --host=name Connect to host. ; np 127.0.0.1 / localhost -u ; nazwa uzytkownika -p ; uzytkownik posiada haslo i bedziesz musial je wprowadzic, dopiero po uruchomieniu polecenia -D, --database=name Database to use Cytat ale gdy ja zastosuje to konsola zwraca komunikat ze nie mozna znalesc pliku, pomimo ze zgralem go do katalogu C:\wamp\mysql\data\bazka. a skad uruchamiasz mysqla? najlepiej podaj pelna sciezke to pliku 'zapytanie.mysql'. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprawdopodobniej musisz plik z SQL'em wrzucic do katalogu BIN skad uruchamiany jest klient mysql.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Skąd: z Czelsy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Juz mam
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:04 |