![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam 2 strony na 2 roznych serwerach
chcialbym z serwera 1 udostepnic dane z bazy MySQL, poprzez pliki dostepne a strona na 2 serwerze za pomoca skryptu by odczytała dane i zaimportowała do swojej bazy czy ktoś to przerabiałi może naprowadzić co i jak gdziesik czytałem o webapi ale brakuje mi info za wszystkie info z gory dzieki Pzdr |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat poprzez pliki dostepne Mozesz na pierwszym servie udostepniac dane w postaci pliku xml. A na drugim sparsowac go i dodac dane do db. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
polaczenie z druga baza przez mysql_connect nie wchodzi w gre?
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze wpisz zamiast localhost, host serwera na ktorym jest db
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(dtb @ 2005-12-07 14:13:20) moze wpisz zamiast localhost, host serwera na ktorym jest db Na 90% serwerów to nie zadziała bo dostęp do bazy dla użytkowników jest tylko z localhosta. Pomysł z XML-em jest moim zdaniem całkiem sensowny. -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwer na ktorym jest baza danych moglby generowac strone w postaci tekstowej (nie strone html tylko z czystym tekstem np takim jak pliki csv) w ktorej by byly zapisane poszczegolne interesujace cie rekordy.
A ty pobieral bys ta strone poleceniem fsockopen" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i czytal tak jak plik tekstowy. -------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
yavaho ma racje
to jest dobry pomysl potem tylko wrzucic dane do bazy z pliku tekstoweko i tyle he he ..: GrEYbALl :.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(yavaho @ 2005-12-08 01:11:44) Serwer na ktorym jest baza danych moglby generowac strone w postaci tekstowej (nie strone html tylko z czystym tekstem np takim jak pliki csv) w ktorej by byly zapisane poszczegolne interesujace cie rekordy. A ty pobieral bys ta strone poleceniem fsockopen" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i czytal tak jak plik tekstowy. a format i kodowanie?? w znanym pewnie niektórym serwisie www.templatemonster.com znalazłem cosik takiego http://www.templatemonster.com/webapi/categories.php Jak zrobić taki plik? Chodzi mi o nowe wiersze? Ja zrobiłem odczyt i zapis do pliku. Jednak znak "\n" jest opuszczany ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"\n" w pliku tekstowym to co innego niż w dolumencie .html.
Żebyś w przeglądarce widział złamane wiersze musisz zamienić "\n" na <br/> nl2br() |
|
|
![]()
|
|
Cytat(mike_mech @ 2005-12-10 14:37:18) "\n" w pliku tekstowym to co innego niż w dolumencie .html. Żebyś w przeglądarce widział złamane wiersze musisz zamienić "\n" na <br/> nl2br() a czy wiecie jak oni to zrobili ze w pliku php po wyswietleniu wszystko jest w nowym wierszu i w zrodle wszystko jest w w nowym wierszu a nigdzie nie ma znaku <br> ![]() w przykładzie funkcji
w zrodle wygenerowanej strony pojawia sie Kod foo isn't<br />
bar Ten post edytował gadri 11.12.2005, 12:31:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeciez jest <br />
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(gadri @ 2005-12-10 16:33:18) Cytat(yavaho @ 2005-12-08 01:11:44) Serwer na ktorym jest baza danych moglby generowac strone w postaci tekstowej (nie strone html tylko z czystym tekstem np takim jak pliki csv) w ktorej by byly zapisane poszczegolne interesujace cie rekordy. a format i kodowanie??A ty pobieral bys ta strone poleceniem fsockopen i czytal tak jak plik tekstowy. Ja w ten sposob odczytuje wynik wyszukania z google i wrzucam do swojej bazy, tylko w moim przypadku jest o tyle trudniejsze ze trzeba te dane odfiltrowac od kodu html i jakos podzielic na kolejne pola. A w przypadku pliku tekstowego wszystko jest wczesniej ladnie ulozone. Ten post edytował yavaho 11.12.2005, 13:18:23 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nl2br zamienia znacznik \n na <br /> a w Windows istnieje dodatkowy \r, który z notatniku pozostaje...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:33 |