![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pragnę się wtrącić do tworzenia systemu. Kilka razu przeglądałem wszystkie pomysły i przyznam, że ciekawe. Ale uważam, że trochę za dużo narzuciliście. Milion pomysłów, ale jak to wykonać :?
Bo jak do tej pory to tylko a może tak, a może owak. Ale jak wam się uda to będzie to naprawde dużei i gratulacje osiągnięcia z zgóry. Ostatnio napotkałem system w założeniach podobny do waszego. Oparty o Smarty i Peara. Po rozpakowaniu zajmował około 10 MB ale nie o to chodzi. Uruchomiłem go a stronę generuje w bagatela 128 sekund z ułamkami, gdzie phpbb na moim komputerze generuje w jakieś 0.8 sekundy Więc przemyslcie to -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
prosta przyczyna - PEAR...
Ale my planujemuy go unikać. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2003 Skąd: Żory / K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Druga przyczyna - Smarty i jej warstwa dostarczająca dane
![]() Cytat Pragnę się wtrącić do tworzenia systemu. Kilka razu przeglądałem wszystkie pomysły i przyznam, że ciekawe. Ale uważam, że trochę za dużo narzuciliście. Milion pomysłów, ale jak to wykonać
A założę się, że nie przejrzałeś wszystkich ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chetnie, ale nie wiem czy mnie zechcą
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
zaraz - chyba czegoś nie rozumiem. Od kiedy pobiera się dane z baz, jeśli SMARTY ich nie poczebuje? Czyż w cachowaniu danych nie chodzi właśnie o to by tego nie robić?
Nalfein][WR - sprawdź, jak wygląda obsługa cache w Smarty ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2003 Skąd: Żory / K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A sprawdzę
![]() Cytat Chetnie, ale nie wiem czy mnie zechcą
![]() A co potrafisz? |
|
|
![]()
|
|
oj - słaboś szukał
![]() [php:1:4a9128a068]<?php ## from SMARTY MANUAL ### require("Smarty.class.php"); $smarty = new Smarty; $smarty->caching = true; if(!$smarty->is_cached("index.tpl")) { // No cache available, do variable assignments here. $contents = get_database_contents(); $smarty->assign($contents); } $smarty->display("index.tpl"); ?>[/php:1:4a9128a068] -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Cytat [WR"]
A co potrafisz? hmmm... tak dokładnie to zobaczycie za niecałe 2 tyg. ale tu macie małe próbki http://netmaster.onsite.pl/forum/ http://menic.onsite.pl/mSite/ nick: aaa pass: a Ten drugi to jest a raczej będzie CMS. Nic nadzwyczjnego ale ma cikawą modularyzację + własne sesje + rozbudowany system zezwoleń dla adminów i użytkownikow -------------------- |
|
|
![]()
|
|
OK, zwracam honor
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 19:19 |