![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam cos takiego:
if (!isset($_POST['akcja'])) { //wykonaj kod }elseif($_POST['akcja']='aktualizacja') { //wykonaj inny kod unset ($_POST); } I teraz mam taki problem ze jak mam aktualizacje to tablica POST niby jest czyszczona, ale jak dam odswiezanie w przegladarce to spowrotem mam wartosc aktualizacja. nie mam zadnego cache'owania w przegladarce. jak to zrobic bez ciasteczek cookies, bo za pomoca ciasteczek to byloby latwo, tak jak sie robi z licznikami. Ja jednak chcialbym ciasteczka ominac. Z gory dziekuje za pomoc. Ten post edytował areekz 6.12.2005, 11:17:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się bez ciasteczek (lub sesji - w sumie też ciastka).
Odświeżenie jest to ponowne wywołanie poprzedniego żądania, jeśli to żadanie zawierało coś POST to to coś zostanie wysłane po raz kolejny i nic na to nie poradzisz. Możesz użyć wspomnianych ciastek/sesji do sprawdzenia czy wykonujesz coś drugi raz, lub po wykonaniu danej operacji przekierować stroną na inny adres za pomocą header() aby uniemożliwić ponowne wykonanie operacji. ----edit---- Innym poprawiam i wytykam, więc żeby było fair sam sobie też na czerwono zaznaczyłem. @tes dzięki za zwrócenie uwagi, ale... wiesz do czego służy przycisk Raportuj? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(mike_mech @ 2005-12-06 11:25:26) Odświerzenie Nie po oczach! ;/ -------------------- czemuja?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:17 |