![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_elipsa- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czy wie ktoś może, jaka może być przyczyna, że skrypt ze strony
http://pl.php.net/manual/pl/function.mail.php nie działa mi tak, jak trzeba. Owszem, wysyła mila, ale bez polskich znaków i w formacie tekstowym, a nie html (czyli w treści wiadomości są znaczniki typu <br> itp). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nastepnym razem wystarczy doczytac dokladnie manuala..
Cytuje:
|
|
|
-Gość_elipsa- |
![]()
|
Goście ![]() |
No tak, ale ten skrypt wysyła wiadomość jako zwykły tekst, a znaków polskich i tak nie ma nawet po wpisaniu 8859-2. Chodzi o to, że w otrzymanym mailu mam coś takiego (wygląda na to, że informacje z nagłówka są jakoś ignorowane, bo dla mnie to to jest text/plain a nie text/html):
Brak bbCode. Poprawiam. DreeD |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć proszę wszystko (chodzi mi głównie o nagłówki) co wysyłasz przez mail().
|
|
|
-Gość_elipsa- |
![]()
|
Goście ![]() |
Oto cały skrypt:
Ponownie brak bbCode. Poprawiam. DreeD |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Manual) Notatka: Argument do nie może być adresem w postaci "Ktośtam <someone@example.com>". Funkcja mail() nie przetworzy prawidłowo takiego adresu w czasie transakcji z Agentem Transferu Poczty (MTA). Wpisz sam e-mail: "someone@example.com" bez tej cześci w <>. PS. Zachęcam do rejestracji na forum. |
|
|
-Gość_elipsa- |
![]()
|
Goście ![]() |
Uruchomiłem ten poprawiony kod, ale treść przysłanego maila wygląda tak:
Nagłówki są w treści maila - nie wiem o co tutaj chodzi. Ponownie poprawiam.. Wiadomo o co chodzi.. DreeD |
|
|
-Gość_elipsa- |
![]()
|
Goście ![]() |
Próbowałem i znów to samo
![]() ![]() ![]() Może to być problem z konfiguracją php na moim serwerze? Wersja 4.3.10. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:16 |