![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Skąd: z Czelsy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem poczatkujacy. Mam problemy z ręczną instalacją MySQL.
1) Sciagnalem 'mysql-noinstall-5.0.16-win32' i zgralem zawartosc do c:\mysql Ustawilem MySQL jako usluga windows i wszystko gra. Problem polega na tym ze nie moge odpalic MySQL (c:\mysql\bin\mysql) gdyz pojawia mi sie komunikat: Cytat Acces denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) 2) jeszcze problem ze zmienna srodowiskowo Path. Edytowalem ja i dodalem na koncu Cytat ;c:\mysql\bin i nie dziala, tzn z poziomu c:\ po wpisaniu mysql sie nie odpala, pokazuje sie komunikat ze Cytat nazwa 'mysql' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnetrzne lub zewnetrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy Prosze o pomoc. Z gory dziekuje. PS. Wczesniej chodzil tu WAMP, ale zrobilem uninstall i zabralem sie za instalke reczna. Ten post edytował bobens_83 4.12.2005, 17:46:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mzoe ktos inny pomoze, ja tylko zadam pytanie, dlaczego taki przeskok z WAMP na reczna instalacje? sciagnij instalke (np. msi) mysql z ich strony zamiast noinstall
-------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Skąd: z Czelsy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie umiem powiedziec dokladnie, ale cos mi nie gralo z uzytkownikami. Jak chcialem utworzyc uzytkownika i sie do niego zalogowac to cos bylo nie tak. Ale nie pamietam dokladnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A flushowales privileges po dodaniu usera?
loguj sie mysql -u username [-p] -p w zaleznosci czy masz haslo, poza tym sprawdz w dokumentacji jakie konta userow sa tworzone po instalacji. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Juz mam! Wzialem instalke mysql-4.0.20d-win i sie laczy, nie wiem co to bylo to ODBC. A co do PATH to zrobilem glupi blad, wpisalem c:\mysql\bin\mysql a trzeba wpisac c:\mysql\bin Dziekuje za pomoc. Wersja 'rozpakowana' tez dzialala dobrze w takim razie, tylko zle wpisywalem formule, o ktorej wspomnial dr_bonzo
![]() PS. Czy jest jakies polecenie MySQL ktore pokazuje jaka wersja jest zainstalowana? Ten post edytował bobens_83 4.12.2005, 19:09:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jeszcze jedno pytanko. Jak zmienic haslo uzytkownika root ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 17:51 |