![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla pewnej grupy pól formularza wykonuję taką operację:
Kod document.MojForm.PoleA.value = MojaFunkcja(document.MojForm.PoleA.value); document.MojForm.PoleB.value = MojaFunkcja(document.MojForm.PoleB.value); document.MojForm.PoleC.value = MojaFunkcja(document.MojForm.PoleC.value); Ponieważ pól zrobiło się sporo, chciałbym nazwy tych pól zadeklarować w jakiejś tablicy, a potem wykonać tę operację dla każdego elementu tej tablicy. Jak to zrobić? Pozdrawiam, K |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2005 Skąd: k-rk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tago co pamietam form.elements to kollekcja, wiec mozna przejechac po tym tak:
Kod for ( var i=0; i<document.mojform.elements; i++) {
// tutaj warunki, przeciez nie kazdy element checmy sprawdzic, // np if (document.mojform.elements[i].type == "text" ) mojFuncjcja(document.mojform.elements[i].value); } -------------------- There are 10 types of people in the world:
-Those who understand binary, and those who don't... There's no place like 127.0.0.1 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, ale :
Twoja pętla działać będie dla WSZYSTKICH pól tekstowych formularza. A ja chcę TYLKO WYBRANĄ GRUP pól potraktować pewną funkcją... Dlatego chciałem nazwy tych pól zapakować do tablicy i na elementach tej tablicy wykonać określoną operację (nie wiem, czy dobrze kombinuję...). Jak to zrobić? Pozdrawiam, K |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2005 Skąd: k-rk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobrze kombinujesz, tak jak pisalem to tylko szybki przyklad
-------------------- There are 10 types of people in the world:
-Those who understand binary, and those who don't... There's no place like 127.0.0.1 |
|
|
![]() ![]()
|
|
A nieco bardziej dokładnie mógłbyś mi napisać...? Nie jestem orłem, jeśli chodzi o javascript.
Zaznaczam, że nazwy tych pól, które chcę potraktować własną funkcją, nie mają nic wspólnego, czym mógłbym się kierować w skrypcie. Pozdrawiam, K |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:06 |