![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Niedawno zaczełem pisać swojego niewielkiego cms-a i natknąłem się na problem. Po zalowananiu są ustawiane sesje z poziomomem użytkownika na stronie. Po zalogowaniu kod sprawdza mi czy jest zalagowany administrator lub moderator blokuje lub nie blokuje zotępu do różnych stron. Sprawdzam to tak:
No i mam to źle napisane bo gdy wchodzi moderator to pisze że ne mam dostępu. Ta linijka jest źle:
Bo nie wiem jak to moge poprawnie sprawdzić. Najpierw czy funkcja logowanie zwróci false czy true a potem czy jest zalogowany administrator czy moderator. ps Chce żeby to było tylko w 1 if-ie :? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował sopel 3.12.2005, 16:21:36 -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 27.04.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi Ci o to żeby dostęp był zabroniony dla tych którzy nie są zalogowani a także dla tych którzy są zalogowani ale nie są moderatorami lub administratorami. Warto nauczyć się porządnie podstaw logiki bo bez tego w tym fachu ani rusz... -- Dawid Szałęga -------------------- Pozdrawiam,
Dawid |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thx za odpowiedzi. Ale został mi jeszcze jeden podobny problem. Mam taki skrypt wyświetlania wszystkich użytkowników i ich edycji itd w panelu administacyjnym oto kod:
No i teraz gdy wchodze na swój profil gdzie jestem administratorem to wszystko jest ok moge edytować dane, ale gdy wchodze na profil zwykłego użytkownika i chce mu edytować dane to wyskakuje 'Nie masz dostępu' Bardzo prosze o pomoc bo nie wiem co już mam z tym zrobić :/ Ten post edytował Apo 3.12.2005, 17:12:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:08 |