![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2003 Skąd: Ostrołęka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki roblem. Otóż piszę skrypt do ogłoszeń. Zawarłem w nim opcję edycji za pomoca hasła. Działa to tak, że przy wpisywaniu ogłoszenia podaje się hasło za pomoca krótego można później edytowac to ogłoszenie. Mam problem z zalogoaniem uzytkownia do edycji. Jak zarejestroać sesję, aby można było edytowac tylko jedno ogłoszenie? Chodzi o to, ze uzytkownik gdy sie zaloguje i bedzie miał mozliwosc edytowania ogloszenia to gdy bedzie zapisywanie zmian moge usunąc sesję, ale jezeli kliknie i przejdzie na inna stronę to sesja zostanie przekazana... (dobrze rozumiem?). Nie znam się za bardzo na sesjach, ale małe co nieco miałem z nimi do czynienia. Prosze o pomoc. Wydaje mi się że moznabyłoby stworzyc sesję na podstawie id ogłoszenia, ale nie wiem jak stworzyc arunek sprawdzania... Jezeli ktos wie jak takie cudo zrobic bede bardzo wdzieczny. -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 27.04.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o Twoje rozumowanie to myślę, że jest poprawne.
Co do sposobu rozwiązania twojego problemu to o ile się domyślam wraz z rekordem ogłoszenia zapisujesz hasło. Podczas próby edycji koleś podaje hasło, ty w tym czasie sprawdzasz czy hasło jest zgodne z tym które jest przypisane do rekordu ogłoszenia. Pobierasz sobie identyfikator tego ogłoszenia, zapisujesz w sesji i w momencie kiedy ktoś będzie zapisywał przeedytowane ogłoszenia ty udczytasz ten identyfikator ogłoszenia z sesji i użyjesz jako warunku updatu rekordu ogłoszenia. -- Pozdrawiam, Dawid Szałęga -------------------- Pozdrawiam,
Dawid |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 16:41 |