Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [DIVy], Rozjeżdza sie cholerstwo a ja juz nie no
Yacho

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Sytuacja jest taka...

Mam sobie glownego Diva ktory służy mi jako container

w tym divie za pomocą pętli dodaje kolejne w ukladzie - 2 w szerokosci i $x wykonan petli na dlugosc

wiec mamy 2 kolumny i $x wierszy

w 2 kolumnie sa wyswietlane 4 ikonki i to jest generalnie luz bo mozna tym divom nadac stala szerokosc (wiec K2 - stala szerokosc)
Natomiast w kolumnie pierwszej generowane jest jakby drzewko - wiec padding tekstu w kazdym z divów jest inny - i jak bym nie kombinował nie moge ustawic kolumny 2 wyrownanej do prawej i 2 divow w jednej linii - albo pomiedzy jednym a drugim divem nie ma odstepu, albo jest ale dziwny i wszystko sie rozjezdza - divy nie sa ulozone po 2 w wierszu tylko wszystko sie rozpieprza...

Przepraszam ze nei wkleje kodu - dzis sie juz wkurzylem i zrobilem na tabelach - tutro zapodam od nowa - to dokleje tu ew. kod - natomiast jesli ktos by zrozumial o co mi chodzi to bylbym wdzieczny smile.gif

chodzi mi o taki uklad:

div1 div2
div3 div4
div5 div6

z czego w 1 kolumnie jest rozny padding (wyrownanie powinno byc do lewej) kolumna 2 powinna byc przyrownana do prawej i pomiedzy kolumnami powinien byc odstep.... i za cholere nie moge tego uzyskać :/

--------------------
-=Yacho=-

nospor -> trzymaj sie i nie dajcie sie !
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie
- Yacho   [DIVy]   3.12.2005, 03:54:07
- - gulldarek   dla divow w pierwszej kolumnie: Kod.kol1 { fl...   4.12.2005, 14:55:48
- - Yacho   tylko ze w petli nie moge zdecydowac jaki kod idzi...   5.12.2005, 15:10:51
- - Zajec   Można dać też float:left :-)   6.12.2005, 17:06:36

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:40