![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mma taka funkcje:
Funkcja ta ma za zadanie zliczac ilosc screenow w galerii i wypisywanie odpowiedniego komunikatu gdy jest ich wiecej lub mniej niz 0 Wszystko dziala parwidlowo procz tego, ze owy komunikat powtarza 3 razy plus tyle ile jest obrazkow galerii. Jezeli jest np. 5 obrazkow to komunikat "ok" pojawia sie 8 razy itd. Ja chce by pokazal sie tylko raz. Jak to zrobic? Zanzaczam, ze jestem bardzo poczatkujacy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co rozumiem, to chcesz poprostu na końcu strony wyświetlić takie małe podsumowanie? jezeli tak to masz tutaj blad logiczny - tzn. kod nie odpowiada temu co chciałbyś pokazać.
mianowicie: jeżeli masz w tym folderze 5 plików to pętla przechodzi 8 razy bo masz jeszcze powrót do wyższego katalogu .... itd. (warunek sprawdzenia tego napisałeś ![]()
plus te 5 właściwych plikow ktore sie w tym folderze znajdują. No i jeżeli masz w tym przypadku 8 razy wypisany komunikat tzn. ze za kazdą iteracją wyświetla ci czy jest 'ok' albo 'nie ok'. A powinieneś wypisywać rezultat poza pętlą while, tak więc w pętli tylko zliczasz ile jest 'ok' a ile 'nie ok' i po zakonczeniu jej dzialania wyswietlasz wynik. Ja bym to zrobił tak:
czyli warunek:
musisz dać na sam koniec funkcji, poza pętlą ![]() Ten post edytował gam3r 2.12.2005, 22:06:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:58 |