![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zauważyłem, że chyba mój komputer się zepsuł (piszę z zastępczego), uruchamiam komputer i nagle nic... tak jakby nie odczytywał biosu, nie wyświetla nic poprostu czarny ekran ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A płyta wydaje jakieś sygnały przy startowaniu? Jeśli nie to martwa płyta lub procek... Ewentualnie możesz próbować zrestartować BIOS.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to głupie ale posprawdzaj błache sprawy, np zasilanie i sprawdź czy działa zasilacz... np. podłacz wiatraczek i spróbuj uruchomić bez płyty, poprzez zwarcie pewnych kabelków jakich sprawdz na Tweaku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio robiłem taki jeden zepsuty. Objawy uszkodzenia karty graficznej, wyjąłem kartę, przedmuchałem z kurzu (odkurzacz + suszarka) i założyłem. Zadziałało. Może Twój komp po prostu zawilgotniał?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W poniedziałek oddaję do serwisu
![]() Próbowałem zrestartować CMOS (wyciągająć baterię) ale to nie pomogło - podejrzewam, że padła PŁYTA ![]() Tylko czekać na wyniki "badania" kompa ![]() Ten post edytował tiraeth 2.12.2005, 21:33:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:49 |