![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam taki skrypcik
i mam taki maly problemik, jak zrobic zeby pobierane pliki umieszcane byly w katalogach o nazwie $nazwa, lub jak zrobic zeby nazwy zdjec byly unikatowe. to znaczy zeby nastepny uzytkownik nie nadpisal poprzedniego obrazka o tej samej nazwie?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 27.04.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby uzyskać unikalność możesz do nazwy pliku dodawać czas zwracany np przez funkcję time()
http://pl2.php.net/manual/en/function.time.php -- Dawid Szałęga -------------------- Pozdrawiam,
Dawid |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czemu ale jezeli chce dodac jakas zmienna do nazwy pliku to wyskakuje blad. probowalem juz chyba we wszystkich mozliwych miejscach to wstawic i nic. jak macie jakis pomysl gdzie to powinno byc to byl bym wdzieczny
Pozdrawiam TOMASZ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
w ten sposob to i tak nie dziala. poprostu wyswietla sie czas, ale nazwa sie nie zmienia.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może nowy katalog dla każdego usera?? albo po prostu nazywasz plik $nazwa = date("YmdHis").'.jpeg'; Raczej jest mała szansa na to, aby dwa pliki były uploadowane w tej samej sekundzie. A żeby mieć pewność (no prawie) że to się nie zdaży możesz dodać do nazwy njeszcze datę urodzin
-------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
wiem i wlasnie tak chce zrobic,ale nie wiem gdzie to wstawic. wszystkie moje proby konczyly sie jakimis bledami.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:25 |