![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Niemcy / Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kto wie jak zrobic zeby : powyjscu z przegladarki usunac dany rekord na podstawie zmiennej
-------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
ja to bym sie chciał dowiedzieć, jak wejść do przeglądarki.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw:
[php:1:3cfa3ad374]<?php //przy wyjściu otwórz okienko z plikiem del.php echo "<body onunload="window.open('del.php?id=cośtam&itp','przywracanie','height=30,width=30')"> "; ?>[/php:1:3cfa3ad374] A potem w pliku który ma kasować [php:1:3cfa3ad374]<?php //tutaj jakies działanie //a na końcy, po działaniu okienko samo się zamknie. //w praktyce prawie nie widać okienka... echo"<body onload="java script:window.close()">"; ?>[/php:1:3cfa3ad374] -------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Niemcy / Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i to bardzo smieszne z waszym pomysłęm to zaduzo roboty a nie da sie na zasadzie casteczekk jak one gasnom to wyly zapytanie do bazy ze ma usnac .
p.s niegdy nie byłem w owej przegladarce -------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stary, Ty piszesz jakimś szyfrem...
Zastanów się dokładnie o co Ci chodzi i dopiero napisz... -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
members_of_mayday - czy ty wiesz co to Cookies? (nie mylić z Kukiz)?
Czy ty potrafisz rozróżnić serwer od klienta? Ja myślę, że powinienieś rzucić koks... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2003 Skąd: Ow/Pn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam jestem ciekaw jak to usunac
![]() A chcesz to wykozystac do budowy sklepu internetowego ![]() WCHODZI KTOS DO SKLEPU TWORZY SIE JAKAS BAZA O SMIESZNYM NR ![]() ![]() fajnie....ale jak to zrobic -------------------- Reklamowa Oklejanie Samochodów: oklejanie pojazdów / tel. 62 597 74 48
|
|
|
![]()
|
|
poprstu nie wiece jak to zrobic boya zalapal a Wy zapewne tez ale nie znacie odpowedzi a gadacie od rzeczy takie moje zdanie mozecie ze zaplokowac ten ... post
-------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
[quote]members_of_mayday - czy ty wiesz co to Cookies? (nie mylić z Kukiz)?
Czy ty potrafisz rozróżnić serwer od klienta [/quote] o czym ty gadasz ? jasne ze mi chodzi o klienta [/quote] -------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
Widzisz.. odpowiedz już padła. Bez JS nie ruszysz.
A co do cookie... Nie wiem jakim cudem plik tekstowy umieszczony na komputerze np. w Szczecinie mógł usunąć rekord z bazy w (np.)Zakopanem... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok moze powiem co chce zroniccc
mam logowanie i chce zrbic tak zeby na stronie byl spis zalogowanych osbób ja tak ja na tym forum ja myslam zeby to zrobic tak : podczas logowania do bazy zapisuje sie zmienna : - id usera - login no i te dane byly by wyswetlone na stoniee po zalgowanie takie zapytanie do bazy szlo by tylko 1 raz natomias po wylogowanu to pestka ale jezeli ktos sie wyloguje zamkniecem przegladarki to wtedy jedo id i login nadal bede w tej badzie której zawartosc jest wyswetlona na stonie gł np .. a moze ty masz jakis pomysl ale na mieszalerm sam tego nie kaspuje ale .. -------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
Temat wielokrotnie poruszany na forum, podawane kilka rozwiązań.
Stówrz dla usera sesje (najlepiej handlerem do bazy - temat jest na php.pro), a potem tylko sprawdzaj sesje istniejace. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale przeciez istnieje taka funkcja sprawdzająca czy połączenie z przeglądarką jest aktywne...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
oczywiście, i beziesz miał uruchomiony skrypt php przez cały czas, w któym użytkownik ma otwarą przeglądarkę...
Sorki, ale pomysł chybiony. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Protokół HTTP jest protokołem bezpołączeniowym:
Połączenie -> zapytanie -> wynik -> rozłaczenie. Powiedz więc, czy masz na mysli jakaś funkcję metafizyczną? A pozatym, jelsi mówisz o funkcji, to daj linka do niej. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linka nie znam, ale jest to funkcja connection_aborted()
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Chorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj dokladnie manuala do czego ona sluzy.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Poczytaj dokladnie manuala do czego ona sluzy.
Tylko zaproponowałem. :oops: -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 00:03 |