![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh, może głupioo brzmi ale...
![]() Chodzi o to ... mam strone... i własną księge gości (oczywiście php + MySql) Mam także panel admin. w którym moge usówać poszczególne wpisy.. ale pojedyńczo... i tu jest problem bo chce zrobic, tak jak jest w skrzynkach email ... że zaznaczam ... te które chce i usówam. Tylko nie mam pojęcia jak to zrobic ![]() Prosze o pomoc, może byc jakiś kod.. ![]() FuKu -------------------- slackware 9.1 (2.4.24 + bootsplash patch)
KDE (3.2.0) KADU CVS |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<input type="checkbox" name="ids" value="$id">Temat wpisu czy coś tam innego
[php:1:916e109d4e]<?php $sql = "DELETE FROM tabela WHERE id="; foreach($ids as $val) { if($val) $sql .= "'$val' OR "; } $sql = substr($sql, 0, -4); ?>[/php:1:916e109d4e] Jeszcze gdzieniegdzie powstawiaj zabezpieczenia typu is_array() i będzie dobrze... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Chorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() 1. [xml:1:acad5dad5c] <input type="checkbox" name="ids[]" value="kolejnyidik"> [/xml:1:acad5dad5c] 2. [php:1:acad5dad5c] $sql = "DELETE FROM tabela WHERE id in ('".implode("','",$ids)."')"; [/php:1:acad5dad5c] przyspieszy zarowno phpa jak i mysqla. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 18:26 |