![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie chcialem zaczynac nowego watku, ale chyba musze to zrobic. Przejrzalem tysiac postow i za cholere mi zaden nie pomogl :/ Otoz moje pytanie jest bardzo proste: jak wyswietlic tabele :/ ? Pisze tak: Kod <?php $link = mysql_connect('localhost', 'user', 'user') or die('Nie mozna sie polaczyc: ' . mysql_error()); print ('Polaczenie nawiazane'); $query = "SELECT * FROM Tabela2 where 1"; $result = mysql_query($query); while ($wiersz = mysql_fetch_array($result)) { print "Pole pierwsze".$wiersz['pole1']."<br>"; print "Pole drugie".$wiersz['pole2']."<br>"; } mysql_close($link); ?> Po czzm otrzymuje odpowiedz: Kod Polaczenie nawiazane Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/user/public_html/test.php on line 11 Juz testowalem to na sto roznych sposobow i nic nie moge zrobic:/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja obstawiam, że nie wybrałeś bazy (mysql_select_db" title="Zobacz w manualu php" target="_manual)
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obra teraz dziala polaczulo sie z baza tylko nie wyswietlilo mi zawartosci tabeli :/
Czemu tak sie dzieje ? Mam po prostu wynik taki: Kod Polaczenie nawiazane Pole pierwsze Pole drugie Pole pierwsze Pole drugie Pole pierwsze Pole drugie Pole pierwsze Pole drugie Pole pierwsze Pole drugie Pole pierwsze Pole drugie Pole pierwsze Pole drugie Pole pierwsze Pole drugie Pole pierwsze Pole drugie Pole pierwsze Pole drugie Pole pierwsze Pole drugie Moze inaczej mam dwie kolumny kolumne x i kolumne y i chce zawartosc tych kolumn wyswietlic. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kod <?php $db = mysql_connect( 'localhost', 'user316c_05', 'user316c_05' ) or die( 'Nie udało się połączyć z bazą!' ); mysql_select_db( 'user316c_05' ); $data = mysql_query( 'SELECT Produkty zbozowe, 1G/WW FROM Tabela2' ); while( list( $Produkty zbozowe, $1G/WW ) = mysql_fetch_row( $data ) ) { echo 'Pole pierwsze: ' . $Produkty zbozowe . ', pole drugie: ' . $1G/WW . '<br/>'; } mysql_close( $db ); ?> Wladowalem dokladnie tak jak napisales i: Kod Parse error: parse error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ')' in /home/user316c_05/public_html/test2.php on line 7
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dalej nie dziala :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Zrobilem teraz tak poprawilem wszystkie spacje i znaki typu "/" ale i tak wyskakuje: Kod Parse error: parse error, unexpected T_LNUMBER, expecting T_VARIABLE or '$' in /home/user316c_05/public_html/test2.php on line 8 :/ Ten post edytował miecio 28.11.2005, 16:58:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a od kiedy zmienna moze zaczynac sie od cyfry?
$1GWW zamien wszedzie na $GWW -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No dobra i tu bylby ten bledzik :]
Dzieki wielkie wszystkim za pomoc. No i jeszcze jedno pytanko, jak sprawic zeby pod wyswietlona zawartoscia tabeli byl mini formularz za ktorego pomoca mozemy upgrade'owac nasza tabele (dodawac, kasowac, zmieniac) Ten post edytował miecio 28.11.2005, 17:24:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:11 |