Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> tworzenie bazy danych
skubi
post 26.11.2005, 10:03:29
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!
Od dłuższego czasu borykam się z problemem porządkowania i sortowania materiałów zapisanych w różnych typach plików: tekstowych [word], graficznych [JPEG itp], muzycznych [wave, mp3]. Wymyśliłem że może wszystko to [kilka tysięcy plików] wrzucę do jakiejś bazy danych i za pomocą kluczowych słów, czasem kilku czasem kilkudziesięciu lub kilku set przygotuję indeksy [lub coś podobnego] będę mógł wyszukiwać potrzebne mi problemy. Nazwy plików i folderów już są i nie mogę ich zmienić bo są oblikatoryjne. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak to wykonać umieszczejąc wszystko tylko na hard dysku a nie w internecie. Jakby coś nie było jasne to zaraz śpieszę z wyjaśnieniami.
Pozdro PS
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
Jabol
post 26.11.2005, 12:39:16
Post #2

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

jasne - zrób sobie po prostu baze danych bez dostępu do internetu. Ściągnij sobie i zainstaluj taką bazę na lokalu, daj jej do zrozumienia, że jest lokalna (-> w ustawieniach) i potem działaj. Możesz też zrobić to w accesie, aczkolwiek nie wiem, czy chcesz. Kolejna rzecz to to, że jeżeli nie będziesz robił tego w accesie będziesz musiał napisać jakiś prosty skrypcik do obsłygi. Jeżeli znasz jakiś inny język programowania to napisz sobie taką mała aplikacje, a jeżeli tylko php to możesz jeszcze skorzystać z php-gtk. Jeżeli i to Cię nie usatysfakconowuje, możesz zawsze zrobić sobie serwer, który też działa tylko lokalne i tam działać.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:53