![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mam takie pytanko - mamy sobie formularz do logowania, wpisujemy np. imie, nazwisko -> skrypcik przeszukuje baze, jezeli jest uzytkownik to go przenosi np. na stronke aa.php ale jak napisać aby wyświetlilo np. jaka jest data urodzenia tego uzytkownika, przy logowaniu uzywamy loginu i hasla, wiec to mozna by wyswietlic jako dla przykładu:
ale ja juz chce wywolac np. data_urodzenia to nic mi nie pokazuje. Jak to zrobić aby działało? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaką masz strukture tabeli z userami? Podaj więcej szczegółów.
Na ślepo sądzę że musisz na stronie aa.php zrobić selecta wyciągającego interesujące Cię dane. Ten post edytował luinnar 26.11.2005, 08:26:36 -------------------- notDevBlog - devblog.luinnar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Radomsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jeszcze jedno pytanko, czy logowanie masz na sesjach zrobione
![]() jesli tak to: 1. ladnie tworzysz sobie w pliku aa.php sesje, 2. wyciagasz nazwe uzytkownika z sesji i wyswietlasz to na stronie, a jesli chcesz sobie podac dla niego np. date urodzin to 1. tworzysz selecta do bazy w ktorym sprawdzasz ktory user jest zalogowany i przypisujesz mu date urodzin no mysle ze dobrze i prosto to napisalem to napisalem ![]() -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hejka - troche zaspałem z tematem.
bazka: (tabela)
a skrypt:
w koncu sie obudzilem ![]() moze teraz cos podpowiecie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w zapytaniu musisz wczytac pole 'data_ur' - ty wczytujesz tylko 'zatwierdzenie' ...
Ten post edytował Ive 26.11.2005, 13:42:16 |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak:
chciałem nastepnie na stronie wyświetlić:
ale to nie działa? dlaczego ![]() Ten post edytował mitp 27.11.2005, 03:46:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Radomsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrob tak zamiast lini 19 i 20:
potem dalej jak tam masz ![]() a teraz w pliku w ktorym chcesz wyslietlic sobie date urodzenia kolesia zrob tak :
pisalem z pamieci, ale wydaje mi sie ze bedzie ok ![]() -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki banpl.
wszstkim dziekuej za odpowiedzi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:20 |