![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem:
Otóż chcę dostać się do tej tablicy i podmienić tekst na jej zawartość, jednak powyższy kod nie chce działać. Jak zrobić, ażeby dostać się do tej tablicy przyjmując za wartości indeksów wyrażenia ujęte we wzorcu w nawiasy? Z góry dziękuję za pomoc ![]() Dobra - problem rozwiązany, ale mam inny. Gdy wyszukuję coś przy użyciu wyrażeń regularnych, muszę najpierw przelecieć przez tekst wyrażeniem: Kod preg_replace('/\s+/', ' ', $data); Inaczej pewnych rzeczy po prostu wyszukać się nie da. A jednak analizując kody innych osób nie widzę, ażeby miały z tym problem. O co może chodzić? Ten post edytował Lame 26.11.2005, 09:57:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze to pozna pora.. a moze cos innego, ale nie rozumiem o co pytasz (w obu przypadkach).
Sugeruje opisac problem nie oszczedzajac przy tym znakow i napisac do obu przypadkow przykladowe stringi, ktore chcesz zamienic oraz oczekiwane wyniki podmiany. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2005 Skąd: k-rk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie jestem pewien ale na moje oko, to wyglada na problem z textem w wileu linach, i tu przydałby się modyfikator "m"
a co do: Cytat ... po prostu wyszukać się nie da , to scanner gdzies kiedys cytował:... nie mów ze sie nie da, bo zawsze znajdzie sie jakis idiota, który nie bedzie o tym wiedział i to zrobi! .... Ten post edytował ghostrider 27.11.2005, 13:00:23 -------------------- There are 10 types of people in the world:
-Those who understand binary, and those who don't... There's no place like 127.0.0.1 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:58 |