![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generuję sobie obrazek i wysyłam go przy pomocy imagepng() i header(). Pytanie: czy da się zmierzyć wielkość pliku wysyłanego do przeglądarki? Dodam, jeszcze że chodzi o sprawdzenie w tym samym pliku co generuje obrazek.
Chciałem zobaczyć jaki ruch wywołują moje liczniki, bo coś tam admin buczał, że za dużo ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widze w kategorii image funkcji do sprawdzania rozmiaru, wiec wydaje mi sie ze zostaje tylko wyjscie z zapisaniem najpierw tego pliku na dysk, sprawdzeniem jego wielkosci, zalogowaniem tego wyniku i dopiero wyslanie do przegladarki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat int imagepng ( resource image [, string filename])
Zauważ, że ta funkcja ma opcjonalny parametr filename. Jeśli go podasz to wynik zostanie zapisany do pliku... Więc co mi przychodzi na myśl: zapisz do pliku, zmierz go, usuń i wyślij tą samą funkcją do przeglądarki... -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie pomysł z zapisaniem jest dobry, ale nie przy takim obciążeniu - licznik wyświetlany jest około 60-65 000 razy na dobę, więc przy takim obciążeniu admin by mnie chyba zatłukł na amen!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm....
No to nie wiem po co chcesz mierzyć jego wielkość? -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
Cytat No to nie wiem po co chcesz mierzyć jego wielkość?
Dla zaspokojenia swojej ciekawości i żeby walnąć w statsach na stronie głownej. :-) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Bez zapisu nie zmierzysz, bo to leci bezpośrednio na bufor wyjściowy...
-------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz sobie raz i pomnóż 65000 razy.
-------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:38 |