![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hej
dokopalem sie do tysiaca sposobow jak resetowac zawartosc po wcisnieciu WSTECZ itp, ale mi chodzi o formularz w kilku etapach (3 i wiecej) z dosc duza iloscia okien typu input. Jak to wszystko wrzucic do jakiegos cache zeby bedac w form 2 lub 3 swobodnie wrocic do 1 a pozniej ponownie do 3. Jesli macie namiary na wlasciwe tutoriale to bardzo prosze, bo caly czas reset i reset bleeeeee milego dnia dev |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Takie rzeczy do raczej po stronie serwera robisz np. w php. Trzymasz wszystkie dane pol w sesji i w zaleznosci na jakiej stronie jestes, takie pola wypelniasz z sesji.
Jesli nie oto ci chodzilo, daj znac. jesli oto, to tez daj znac to przeniose na php ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chyba TAK - O to mi chodzilo - juz w trakcie pisania zaczalem myslec sesje sesje sesje
Po prostu moje mysli kierowaly sie do javascript jako uzupelnianie formularza i chyba chcialem przekombinowac, jednak jesli ktos wie jak to zrobic bez sesji to z checia uslysze. pozdr A wiec przenosze na php --- nospor |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Borykam się z podobnym problemem. Trzymam wszystkie zmienne w sesji jednak edycja juz wstawionego rekordu do formularza jest niemożliwa, gdyż dane te są zarejestrowane w sesji.
Formularz ma 3 strony, na 4 jest podsumowanie. Stwierdzam błąd na stronie np. 2, przechodze tam i wstawiam nowe dane - na podsumowaniu wyświetla mi nadal stare dane. Czy ktoś wie jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
musialbys chyba ponownie rejestrowac te zmienna sesji ktora edytowales, tak mi cos swita, ale pewnie jak tutejsi guru zobacza te metne tlumaczenie to Ci wyprostuja
![]() pozdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym zrobił tak:
Obiekt przechowujący tablicę asocjacyjną np.:
Za każym wysłaniem odserializowanie obiektu zakodowanego base64 i umieszczenie w polach formularza wartości z tablicy przechowywanej w obiekcie ewentualnie wrzucenie do tablicy danych z wyslanego formularza po czym serializacja, zakodowanie i wrzucenie ciągu base64 w ukryte pole formularza, które jest przesyłane pomiędzy stronami (rozwiązanie to w ASP.NET jest znane jako __VIEWSTATE) Ten post edytował NoiseMc 30.11.2005, 22:24:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko brzmi magicznie.
Może przedstawię kod jak chciałem to zrobić to będzie łatwiej. Na przykładzie 3 stron, 2 mają formularz a trzecia wyświetla wprowadzone dane i wprowadza je do bazy MySQL. Strona index.php Na początku includuję plik session.php:
Potem w treści strony: Na stronie form.php mam takie coś:
Na koniec na stronie form2.php:
Prosze używać odpowniego bbcode poprawiam --- nospor OK. Następnym razem będe uważał. Niestety dane wprowadzone na stronie index.php pojawiają się jako wprowadzone na stronie form.php jednak kiedy wypełnię form na stronie form.php i przejdę na strone form2.php ślad po nich zanika. Czy sesja nie powinna ich trzymać? A może jest jakiś inny posób na to, żeby wypełnić formularz na stronie np. index.php i po przejściu przez wszystkie podstrony wrócić do strony index.php i zmienić/poprawić te dane? Dodam, że docelowo pól formularza będzie blisko 100 ![]() Dzięki za wszelkie sugestie. Ten post edytował defrost 7.12.2005, 14:45:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:45 |