![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zna ktos moze skrypt php ktory zliczalby wszystkie numery ip osob wchodzacych na dana strone? i jesli ktos wie jak sprawdzic skad sa uzytkownicy [po nr ip oczywiscie] to tyle...
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zliczal ? Nie wiem co masz na mysli.
Co do drugiej sprawy: [manual:aa825b1686]gethostbyaddr()[/manual:aa825b1686] chyba powinien zadzialac... Tzn. uzyskujesz wtedy host usera, a potem to juz tylko musisz zobaczyc jak takie adresy wygladaja i odpowiednich ciagow liter w nich wyszukiwac. Mozna np. dowiedziec sie czy ktos ma SDI, czy moze modem, skad jest... itp. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem o co dokładnie ci chodzi, domyślam się że o takie coś
Umieszczasz to na danej stronie - zapisuje adresy IP do pliku [php:1:6c274b6172]<? $plik = fopen("ip.txt","a"); fwrite($plik, "$REMOTE_ADDRn"); fclose($plik); ?> [/php:1:6c274b6172] To na jakiejś innej stronie: Ten kod pokazuje w jednej kolumnie adresy IP, a w drugiej Hosta: [php:1:6c274b6172]<? $dane=file("ip.txt"); $tablica=$dane; $tablica1 = array_reverse($tablica); for($i=0;$i<count($tablica1);$i++){ $linia=explode(',', $tablica1[$i]); $host = gethostbyaddr($linia[0]); echo "<table> <td>{$linia[0]}</td> <td><b>{$host}</b></td> </tr>"; } ?> [/php:1:6c274b6172] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat [php:1:556b80b177]<?
Jak już to:
$plik = fopen("ip.txt","a"); fwrite($plik, "$REMOTE_ADDRn"); fclose($plik); ?> [/php:1:556b80b177] [php:1:556b80b177]<? $plik = fopen("ip.txt","a"); fwrite($plik, $_SERVER['REMOTE_ADDR']."n"); fclose($plik); ?> [/php:1:556b80b177] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat "][...]Mozna np. dowiedziec sie czy ktos ma SDI, czy moze modem, skad jest... itp.
No tak wszystko pięknie ale czy ktoś sobie kiedyś zadał trud i zebrał to wszystko w jedną całość :?: Wiem, ze to jest proste bo można wychwytywać określone ciągi, np kawałki nazw miast, SDI, NEOstrade itp, ale czy nie moge jakoś pójść na łatwizne i skorzystać z jakiegoś czyjegoś gotowca :wink: Powiem szczerze nie chce mi sie weryfikować kilku tysięcy adresów i wydłubywać z nich literek ![]() No i do tego gdzieś mi się obiło o uszy że TPSA modemowcom rozdaje IP wg regionów, prawda to?? Można się tego gdzieś doszukać :?: ![]() Będę wdzięczny za każdą pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:23 |