![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujący problem: skrypt powinien wyświetlać pobrane z bazy wyniki zapytania w porcjach 20 rekordów w tabeli (stronnicowanie). Problem w tym, że jeżeli w bazie jest 35 rekordów odpowiadających kryterium zapytania, skrypt wyświetli tylko jedną podstronę z 20 rekordami a pozostałe pominie, tzn. nie wyświetli. W drugim przypadku jeżeli wynik zapytania zwraca mniej rekordów niż 20 (w bazie np. istnieje 5 rekordów odpowiadających danemu kryterium) to wyświetli komunikaty: (ilość poniższych komunikatów powiela do 20, tzn. jeżeli w bazie jest tylko 5 rekordów to wyświetli dodatkowo 15 ostrzeżeń): Warning: pg_fetch_array(): Unable to jump to row 6 on PostgreSQL result index 6 in /usr/local/apache/htdocs/b/wydruk_script.php on line 163 . . . . . . Warning: pg_fetch_array(): Unable to jump to row 19 on PostgreSQL result index 6 in /usr/local/apache/htdocs/b/wydruk_script.php on line 163 oto fragment mojego kodu:
i dalej w pętli wstawia poszczególne dane. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
jaja sobie robisz? zamykam. prosze przeslac mi na PW nową treśc , bez zbedengo kodu w stylu echo '<tr>'; i objetej we wlasciwe bbcode.
zastanow sie. podales nam tu kod na 4 strony z czego 4/5 kodu to rzeczy ktore nas nie interesuja a tylko zaciemniają wszystko. Patrz podpis ponizej edit: otwieram. ale dalej nie bylo bbcode. poprawilem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jest cos takiego w pg jak LIMIT i OFFSET. Sa rownowazne MySQL-owemu : LIMIT X,Y
Proponowałbym tym pomanipulować ![]() Ja bym to zrobil tak:
wydaje mi sie ze ten sam efekt osiagniesz co pierwotnie chciales... -------------------- Mjuzik is maj aeroplejn
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:44 |