![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. mam taki problem
Jak zrobic aby po wybraniu z select jakiejs liczby powiedzmy od 1 do 5 pojawiala sie odpowiednia ilosc pol tekstowych. Czyli jesli w select wybierzemy 3, to pojawia sie 3 pola tekstowe ![]() Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <select onChange="piszTextarea(this.value);"> Kod function piszTextarea( ile ) { for(var a=0; a<ile; a++) document.write('<textarea></textarea><br />'); } pisane z palca, mogą być jakieś błędy. Zarys mniej więcej masz co i jak. -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
shpyo dzieki, dziala
![]() a jak zrobic zeby select pozostawal ![]() Ten post edytował snipe 22.11.2005, 23:07:00 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzeba gdzieś sobie zdefiniować jakiegoś diva (lub coś takiego) w którym będzie się to wyświetlało lub pokazywało.
wtedy należy zmienić tamto w for na coś takiego: Kod document.getElemenyById['__NAZWA_DIV_Z_TEXTAREAMi__'].innerHTML = '<textarea></textarea><br />'; Nie jestem pewny czy to będzie się wyświetlało jedno pod drugim czy też będzie się pomieniało. -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
sprobowalem tego co mowiles, niestety to nie dziala :/
EDIT: zrobilem cos takiego: Kod <script> function piszTextarea(ile) { var divy = document.getElementById('ola'); document.write('<form action="?action=add" method="post">Pytanie:<input type="text" name="pytanie"><p>Odpowiedzi:<p>'); for(var a=0; a<ile; a++) divy.innerHTML = divy.innerHTML+'<textarea></textarea><br />'; } </script> <div id="ola">Ilosc odpowiedzi: <select onChange="piszTextarea(this.value);"><OPTION>Wybierz</OPTION><OPTION value=1>1</OPTION><OPTION value=2>2</OPTION><OPTION value=3>3</OPTION></SELECT></div> Ale to nie dziala :/ Bylbym wdzieczny za szybka pomoc Ten post edytował snipe 23.11.2005, 09:20:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kod function piszTextarea( ile ) { for(var a=0; a<ile; a++) document.write('<textarea></textarea><br />'); } function inicjujTextarea( ile ) { document.getElemenyById['__NAZWA_DIV_Z_TEXTAREAMi__'].innerHTML = piszTextarea( ile ); } Wtedy select będzie wyglądał tak:
To powinno rozwiązać problem ![]() Ten post edytował shpyo 23.11.2005, 10:04:17 -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie do konca . zauwaz ze on w divie ma selecta
![]() Kod <script> function piszTextarea(ile) { var divy = document.getElementById('ola'); divy.innerHTML = ''; for(var a=0; a<ile; a++) divy.innerHTML += '<textarea></textarea><br />'; } </script> -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kto powiedział, że pisałem pod jego konkretny przypadek
![]() Pisałem w odniesieniu do mojego wcześniejszego kodu. Swoją drogą... przecież to żaden problem dodać nowego div'a pod selectem z nową nazwą, nie? ![]() -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak, tylko ze tu mu podales nowy kod js, ktory on znajac zycie wstawilby do swego html, wktorym select jest w divie i oczywiscie po wyborze opcji, select by znikal i znowu by pisal ze mu nie dziala. Dlatego trzeba podawac i kod hml
![]() Sorki, ze tak nie ufam, iz autor topicu by nato wpadl, ale kieruje sie doswiadczeniem na forum, a ono pokazuje niestety to o czym mowie ![]() Mam nadzieje ze autor topicu nie poczuł sie urażony, napewno moja wypowiedź nie to miała na celu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 18:55 |