![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może niektórym mój problem się wyda smieszny, ale itak go napisze
Czemu Internet Explorer nie otwiera mi plików *php?? Zawsze mi otwierał, zrobiłem format dysku i nie otwiera?? Nie wiem czy potrzeba jakieś sterowniki, czy może trzeba coś przestawić w ustawieniach. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzeba mieć serwer z php który parsuje te pliki ?
![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z internet explorer'em. Kiedyś wszystko było dobrze, ale po formacie dysku nie jest. Poprostu gdy klikam na pliki *php, które mam na dysku, pojawia się klepsydra, ale po chwili znika i plik nie otwiera się. Prościej mówiąc, IE nie otwiera mi plików *php (*html otwiera). Przed formatem pliki te normalnie owierałem i wszystko było dobrze. Co mam zrobić??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
jak wyżej.. jeśli masz te pliki na dysku musisz miec zainstalowany serwer do php w przeciwnym wypadku sam explorer Ci ich nie uruchomi
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź w Opcjach Folderu czy jako akcję OPEN dla php masz iexplorer...
|
|
|
![]()
|
|
Cytat jeśli masz te pliki na dysku musisz miec zainstalowany serwer do php w przeciwnym wypadku sam explorer Ci ich nie uruchomi czyli co mam zrobić??dokładnie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 5 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstalowac serwer do obslugi plikow php na Twoim kompie, czyli np apache+php. Najlepiej zianstaluj pakiet Krasnala.
Ten post edytował MrMag 23.11.2005, 21:14:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No dobra zainstalowałem tego KRASNALa ale dalej mi nie otwiera. Co mam ustawić w tym KRASNALu??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 5 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz sie odwolywac do nich przez np http://localhost/plik.php czyli musza znajdowac sie np na c:/usr/krasnal/www/plik.php
oczywiscie mozesz porobic konta uzytkownikow i tak trzymac. i chyba nie musze mowic ze serwewer musi byc wlaczony ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat(MrMag @ 2005-11-24 17:03:15) musisz sie odwolywac do nich przez np http://localhost/plik.php czyli musza znajdowac sie np na c:/usr/krasnal/www/plik.php oczywiscie mozesz porobic konta uzytkownikow i tak trzymac. i chyba nie musze mowic ze serwewer musi byc wlaczony ![]() ale jak mam to zrobić?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nut a moze najpierw troche czegos poczytaj a najlepiej pomysl?
Zainstalowales krasnala, moze byles na tyle spostrzegawczy ze, jak go uruchomisz to pojawia sie w trayu piorko zielone? To kliknij na nie prawym www->localhost. Jesli udalo sie to zrobic, otworzy sie nowe okno. Taak to jest localhost. To zjedz teraz laskawie na dol strony i zobacz co pisze pod naglowkiem 'wlasne strony'. Juz wszystko wiemy? |
|
|
![]()
|
|
Super, tylko:
1. Piórko nie jest zielone tylko czerwone 2. strony localhost nie można wyświetlic |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak piorko jest czerwone to znaczy ze apache nie moze wystartowac. moze cos siedzi na jego porcie. powylaczaj wszystkie zbedne programy i procesy i uruchom krasnala jeszcze raz. u mnie np. krasnal nie chodzi gdy wlaczony jest skype.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ikioloak @ 2005-11-26 13:42:43) u mnie np. krasnal nie chodzi gdy wlaczony jest skype. dziwnym nie jest, bo Skype siediz na porcie 80 ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
wywalam wszostko a piórko dalej czerwone
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
moze wgrales krasnala w inne miejsce niz domyslne. mi sie cos w takim przypadku walilo, a ze nie chcialo mi sie konfiguracji ogladac to wgralem w zalecane miejsce i dziala good.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra udało mi się zrobić żeby apache działało. Klikam na www a później na localhost i wyskakuje:
Jeżeli strona ta jest widoczna, oznacza to poprawną instalację serwera Apache. Można już zamienić zawartość tej witryny. Czy zamiast spodziewanej witryny WWW widoczna jest ta? Strona ta jest widoczna, ponieważ administrator serwera WWW zmienił jego konfigurację. Proszę skontaktować się z osobą odpowiedzialną za zarządzanie tym serwerem. Apache Software Foundation, producent oprogramowania serwerowego Apache, nie administruje tą witryną i nie jest w stanie pomóc w sprawach związanych z jej konfiguracją. Do niniejszej dystrybucji serwera Apache dołączono anglojęzyczną dokumentację. Poniższe logo, "Powered by Apache", można stosować bez ograniczeń. Dziękujemy za wybranie Apache'a! I co teraz mam zrobic?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytać kilka artów itp.
Mamy cię za rączkę prowadzić po każdym kroku? To było pisane setki razy. jest coś takiego jak wyszukiwarka, może warto by było tam zajrzeć. PS. Czy ty ten tekst przeczytałeś? Może warto by było? Cytat Do niniejszej dystrybucji serwera Apache dołączono anglojęzyczną dokumentację. I wszystko staje się jasne... PS 2: włazisz do katalogu DocumentRoot, nie wiem, gdzie on w Krasnalu jest (a tylko spróbuj się zapytać ;]), usuwasz wszystkie dokumenty i kopujesz tam swoje pliki .php. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ziomy ale jesteście genialni - dałem sobie rade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wielkie dzięki dla Wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ten post edytował Nut 27.11.2005, 21:52:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:58 |