![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
napisalem prosty skrypt do tworzenia logow..
teraz pozostaje pytanie, co zrobic(chodzi o chmody lub inne zabezpieczenia) aby nikt nie mogl odczytac logow.. a byl mozliwy jedynie zapis do nich (nie usuwanie).. jakie chmody dac na katalog.. czy w skrypcie trzeba dac funkcje chmod.. czy we wszystkich systemach unixowych chmody zachowuja sie tak samo ? ![]() Poprawiłem, ale proszę używać poprawnych tagów bbCode. ~mike_mech |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najlepiej jest "wyrzucić" je poza katalog public_html.
Cytat czy we wszystkich systemach unixowych chmody zachowuja sie tak samo ? Tak. ----edit---- Bykom STOP ![]() ~mike_mech -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz też trzymać je z rozszerzeniem php (np. logs.php).
-------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
.htaccess - zablokuj dostep do pliku
-------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
chodzilo mi raczej o cos innego..
chodzilo mi o sytuacje gdy jest wylaczone sm i kazdy user ma praktycznei dsotep do katalogu.. jakie chmody zastosowac i jak je tworzyc.. z poziomu usera konta czy za pomoca skryptow php (wiem ze w 2 przypadkach bedzie 2 roznych wlascicieli) chodzi o to aby wlascicielem byl apache ale tylko dla jednego usera, tego co ma konto.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 00:35 |