![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde, od momentu zmiany czasu na zimowy, na forum nic sie nie zmieniło (dalej jest letni). Serwer pokazuje +1h :/ Może zmieni to ktoś w końcu?
Niby drobny szczegół ale lekko kłopotliwy. pozdr, Ten post edytował shpyo 21.11.2005, 12:23:43 -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
musisz se w swoim profilu ustawic ze wlasnie masz czas zimowy i będzie ok
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale idziecie na łatwizne
![]() Tak będę musiał robić co każdą zmianę czasów? -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To sie namachasz, aż dwa razy do roku. Pozatym tak funkjconują wszustkie fora.
Równie dobrze możesz być teraz w afryce gdzie jest inna strefa czasowa. Skąd to serwer ma wiedziec? Tak wiec ustawiasz se sam -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2004 Skąd: Siemianowice Śl. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Skąd to serwer ma wiedziec po adresie ip ![]() ![]() -------------------- karczmarczyk.com
|
|
|
![]()
|
|
dobra! przekonaliście mnie!
![]() -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wielu forach, jest opcja Automaticly adjust DST
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(sztosz @ 2005-11-21 19:00:56) Na wielu forach, jest opcja Automaticly adjust DST ![]() moze dlatego ze masz mase stref czasowych, a do tego kilkanascie zmian czasu o roznych porach na calym swiecie (do tego konkretne pory przestawiania zegarow zmieniaja sie co roku i do tego jeszcze wahaja sie miedzy 30min a 2h). nie wiem na jakiej zasadzie jest to dokonywane na wspomnianych przez ciebie forach, ale nie jest to na pewno sprawa prosta. z drugiej strony na polskim forum, gdzie chyba wszyscy uzytkownicy sa w tej samej strefie czasowej automatyczna zmiana czasu mialaby zdecydowanie sens. -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A powiedzcie mi po co wam taki dokladny czas? Mi wystarcza data -- wiem np. ze post ma rok a nie np. dwa dni. A godzina: tylko po to zeby zobaczyc roznice w sekundach, ktora dzieli niektore posty w jednym temacie
![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dr_bonzo chyba ma rację, sopel po części też, ale ja nadal twierdzę że to nie jest takie trudne
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(sztosz @ 2005-11-22 11:28:11) dr_bonzo chyba ma rację, sopel po części też, ale ja nadal twierdzę że to nie jest takie trudne ![]() w takim razie zaproponuj rozwiazanie ![]() -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
tablica
[miejsce_na_ziemi] - [od_kiedy] - [do_kiedy] - [ile_h] Potem sprawdzasz jakie [miejsce_na_ziemi] i jaka jest data i dodajsesz [ile_h] do daty wyświetlanych postów. To chyba nie jest trudne ![]() Możesz też dać userowi wolną rękę co do [od_kiedy] - [do_kiedy] - [ile_h] Jak sie user zaloguje na stronie, to sprawdzasz ta datę i w np. sesji zapisujesz ile h ma sie zminieć data wszystkich postów. jeżeli coś pominąłem, albo to sie nie trzyma kupy to powiedzcie co i dlaczego. A co do racji jaką ci czściowo(!) przyznałem, to chodziło mi o to: Cytat z drugiej strony na polskim forum, gdzie chyba wszyscy uzytkownicy sa w tej samej strefie czasowej automatyczna zmiana czasu mialaby zdecydowanie sens. Nie wszyscy są z polski ![]() Ten post edytował sztosz 22.11.2005, 16:48:59 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:24 |