![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 232 Pomógł: 1 Dołączył: 11.03.2003 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zatem
![]() Proszę już nigdy nie kombinować, tak jak ja nieszczęsny niegodzień to uczyniłem: Oto rozwiązanie!: ----------------------------------------------------------------------- Jeśli stosujemy tablice w inputach!!! postaci Musimy to zrobić tak A w JS odwołujemy się do nich w następujący sposób Dziękuję, proszę i przepraszam jeśli ktoś o tym wiedział a nie potrafiłem wytłumaczyc, Dziękuję Ten post edytował polibode 23.11.2005, 11:55:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
var k1 = document.forms['plany'].elements['M1_plan'].value;
-------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 232 Pomógł: 1 Dołączył: 11.03.2003 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co pokaże to:
Kod alert(document.forms['plany'].elements['M1_plan'].value); ![]() --edit ehh kurde człowieku. No jasne, że nie działa! k1 NIE JEST tablicą! Ten post edytował shpyo 21.11.2005, 12:25:53 -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
nic nie pokazuje, zgadza się,
a jak zrobić , zeby pokazywał ? Mowie , nie znam JS ![]() To nie działa
Czy jak nazwa inputa to tablica , to juz się nie da nic zrobić? Wspomożecie? Ten post edytował polibode 21.11.2005, 13:40:55 |
|
|
![]()
|
|
najpierw deklarujesz zmienną tablicową
Kod var k1 = new Array(); potem jej poszczególne pola: Kod k1[0] = document.forms['plany'].elements['M1_plan'].value); itd... i teraz sumowanie: Kod var suma; suma = k1[0]+k1[1]+k1[2]; teraz powinno działać Ten post edytował shpyo 21.11.2005, 15:09:17 -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
Hej
Nie wiem czy ogladales moj kod, ale twoj jest , że tak się wyrażę ni z gruszki ni z pietruszki , bez urazu. Dziękuje ci za checi , ale to nie moze dzialac, Mało robilem w JS , ale tutaj zmienna suma wogole nie wiem o co chodzi .... Tutaj input 1 ma mieć sumę inputa2 i inputa 3 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
tu masz podobny problem. se dopasuj
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=37572 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
polibode nie wiem o co Ci chodzi, myślałeś że napiszę za Ciebie cały skrypt?!?!
Dałem Ci przykład jak powinno to wszystko się odbywać. Więc nie wiem czy to TY PRZEGLĄDAŁEŚ mój kod! -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
Dziękuję ci bardzo za linka nospor
HMM Wiesz Ja stosuję pętlę która ma 25 wierszy razy 12 kolumn zawierających inputy to daje 300 nazw inputów, z tego wzgledu kazda kolumna nazywa się inaczej i tytlko jak wykryc kazdy skladnik ... Nazwa kolumny jest tablicą ...... ![]() To własnie chce tu zastosować Twoj pomysł nie wiem jak na to przniesc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 15 Dołączył: 13.09.2003 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra rada: najpierw przepisz swój kod php, zeby dało się go czytać nie uderzając co chwile głową w ściane.
NA CHOLERE CI TEN SWITCH? |
|
|
![]()
|
|
Kolego jak nie odpowiadasz, to nei zadawaj pytań ok?
Bo dostaniesz ostrzeżenie !. A switch jest po to aby można było użyć przycisków lewo prawo , do tego aby na jednej stronie były tak jak w Excelu. Jeśli jest dużo kolumn " kolego " to bym miał 12 * 3 36 kolumn na jednej stronie , a tak sobie naciskam w prawo, w lewo i mam na jednej stronie 6 zawsze . Co ładnie pomyślałem . A byś widział jak łądnie wygląda cały kod. A jaki cały system raportowania wygląda. Palce lizać . I nie zadawaj głupich pytań jak nie znasz odpowiedzi , bo zachowujesz sie jak syn Leppera Ten post edytował polibode 21.11.2005, 19:31:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 15 Dołączył: 13.09.2003 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy mi kawałek kodu... żeby móc stwierdzić iż nie jest on "palce lizać"...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@gulldarek, @polibode następny post ma byc na temat. A jak macie sie kłucić to używając rzeczowych argumentów i na temat, bez docinek.
Szczególnie te słowa kieruję do @gulldarek'a. Bez lizania i cholery ![]() @polibode od ostrzeżeń jest zespół moderatorski. A kandydatami jesteście obaj ![]() Jednym słowem, uspokójcie temperamenty. |
|
|
![]()
|
|
Oj no. Gość chce, żeby mu pomóc, ale nie potrafi wytłumaczyć o co mu chodzi + z kodu nie da się szybko odczytać co jest nie tak.
---edit---- To czytaj powoli ![]() Nic nie uzasadnia dogryzania sobie nawzajem. I co ja mówiłem o kolejnym poście :?: Jeśli któryś ma jakiś problem to wyjaśnijcie sobie to na PW, lub poproście któregoś moda, żeby Was pogodził. ~mike_mech |
|
|
![]()
|
|
cały kod sie nie miesci , ucina resztę
Ten post edytował polibode 22.11.2005, 09:20:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 08:23 |