![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam...
mam taki problem.. szukalem w necie itd ale nie udalo mi sie znalezc strony z odpowiedzia (znalazlem tylko strony z takimi bledami...:/) w kazdym razie moj kod wyglada tak:
![]() poprawiam --- nospor linijka ktora podkreslilem to ta do ktorej odnosi sie blad..: Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in... nie wiem jak to poprawic... wczesniej robilem podobni ei dzialalo ok... czy to moze byc spowodowane tym ze wynik w query=null? chcialem policzyc rows i w zaleznosci czy jest 0 czy wiecej wrzucic tego whilea.. ale na zliczaniu rows tez dostalem taki error... mam nadzieje ze wy mi pomozecie... ![]() Ten post edytował nospor 21.11.2005, 11:16:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
trzeba wykonac najpierw zapytanie a potem pobierac wyniki
i uzywaj odpowiedniego bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co tutaj jest złego? Taki sam błąd mam.. -------------------- "Oprócz tabel istnieje jeszcze jedna dalece ograniczająca struktura, składająca się z rzędów i komórek - więzienie. Dla projektantów nadszedł czas, aby sie uwolnić..." - Eric A. Meyer
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
masz blad zapytania. daj tak i powiedz co ci pokaze:
i chyba pomylily ci sie funkcje w while, wiec poprawilem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten sam problem tyle że z
... -------------------- "Oprócz tabel istnieje jeszcze jedna dalece ograniczająca struktura, składająca się z rzędów i komórek - więzienie. Dla projektantów nadszedł czas, aby sie uwolnić..." - Eric A. Meyer
|
|
|
![]()
|
|
czytaj ze zrozumieniem:
Cytat daj tak i powiedz co ci pokaze:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cały kod z baza... Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\WebServ\httpd-users\ens0re\kom.php on line 31
-------------------- "Oprócz tabel istnieje jeszcze jedna dalece ograniczająca struktura, składająca się z rzędów i komórek - więzienie. Dla projektantów nadszedł czas, aby sie uwolnić..." - Eric A. Meyer
|
|
|
![]()
|
|
aaa, sorki, moj blad. nie przylukalem na zapytanie
![]() jak robisz insert to nie lecisz po zadnej petli tylko sprawdzasz czy jest ok, anie pobierasz dane ![]()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No działa
![]() -------------------- "Oprócz tabel istnieje jeszcze jedna dalece ograniczająca struktura, składająca się z rzędów i komórek - więzienie. Dla projektantów nadszedł czas, aby sie uwolnić..." - Eric A. Meyer
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zeby nie zasmiecac forum dodam tutaj kolejna rzecz... wydaje mi sie ze zapytanie jest dobre ale mimo sie go czepia... jesli mozecie to pomozcie... i dzieki za poprzednia odpowiedz... po prostu skopiowalem o jedna linijke za malo z innego pliku i wyszlytakie kwiatki:P
pisalem to na podstawie innego posta tutaj... bo chce sprawdzac to oco wpisal uzytkownik.. wiec chce pobrac ludzi i jak bedzie 1 to wtedy wrzucic go do sesji... niestety jak juz mowilem to pada.. mimo ze dane (login i pass) istnieja tak samo dobrze hashuje haslo... jezeli przejdzie przez to zapytanie to powinno byc ok... i jeszcze drugie pytanko... mam przykladowo pokazywanie newsow... do kazdego newsa mozna napisac komentarz... (czyli link ma atrybut ?id=x) jak klikam na linka to przenosi mnie do odpowiednich komentarzy.. mam tam tez forme gdzie moge dodac wlasny koment... no ale jak wezme submit to mi zniknie teoretycznie to id.. bo request jest chyba tylko ze strony na strone... w kazdym razie ja to zrobilem tak ze wrzucam id do sesji a reszte rzeczy mam w metodzie post... i moje pytanie brzmi czy to sie tak powinno robic? to jest dobry sposob? jak inaczej (latwiej) mozna to zrobic? z gory dzieki za odpowiedzi... |
|
|
![]()
|
|
zmienne tekstowe trzeba brac w ciapki ''
![]()
co do drugiego: mozna tak jak ty to robisz, mozna tez zaladowac wczytane id do formualrza jako pole ukryte i wowczas przeniesione zostanie ze wszystkimi polami na kolejna strone -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:53 |