![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję napisać skrypt który zapisuje informacje o odwiedzających (ip, host, data i godzina). Sam zapis mi wychodzi ale chciałem to rozszeżyć o automatyczne usuwanie najstarszych wpisów jeśli jest ich więcej niż 10.
Na razie napisałem coś takiego: index.php[php:1:eb8b1c18e7]<?php $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR']; $host=gethostbyaddr($ip); $data=date("d-m-Y"); $godzina=date("H:i:s"); $open=fopen("ip.dat", "a"); $save="$ip||$host||$data||$godzina rn"; fputs($open, $save); fclose($open); ?>[/php:1:eb8b1c18e7] ip.php[php:1:eb8b1c18e7]<?php $table=file("ip.dat"); $table=array_reverse($table); $all=count($table); for($p=$all; $p>9; $p--) { unset($table[$p]); for($n=0;$n<count($table);$n++) { $table[$n]=chop($table[$n]); } $cale=implode("rn",$table); $open=fopen("ip.dat", "w"); fwrite($open,chop($cale)); fclose($open); } for($i=0; $i<$all; $i++) { $ip=explode("||", "$table[$i]"); print("IP: <b>$ip[0]</b> Host: <b>$ip[1]</b> Data: <b>$ip[2]</b> Godzina: <b>$ip[3]</b><BR>"); } ?>[/php:1:eb8b1c18e7]Ale to się sypie.... Może mi ktoś pomóc?? -------------------- pozdrawiam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:23 |