![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
okej
Ten post edytował L.Pociask 22.11.2005, 22:28:38 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisz jasniej to szybciej dostaniesz odpowiedz, moze wogole dostaniesz jaka kolwiek odpowiedz
![]() -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do końca nie wiem co masz na myśli, wydaje mi się jednak, że chcesz do danej faktury przypisać kolejną pozycję (produkt, usługę). Jeżeli tak, to wyświetlaniu danych z bazy danych skontruuj sobie mniej więcej następujący link: faktura_pozycja_dodaj.php?faktura_id=Twoje_Id. Wówczas w formularzu będziesz miał id faktury do jakiej należy dodać pozycję. Jeżeli chodzi o wyświetlenie danych z bazy danych to szukaj na forum, manualu i kursach.
Pozdrwiam. PS. Następnym razem staraj się nie zapętlać tak pytań ![]() Ten post edytował mhs 20.11.2005, 18:48:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
O co chodzi :
Mam tabele: faktury, faktury_dane; Dane kontrahenta z faktury zapisane są w tabeli faktury pod jakimś ID, pod tym samym ID są dodawane kolejne produkty, Teraz chciałbym zrobić coś takiego: Wyciągam sobie selectem dane z tabeli faktury, jakaś faktura ma np ID 4, chciałbym żeby automatycznie to ID4 było linkiem, (zmienną ? ) po której nacisnieciu uruchomi się zapytanie do tabeli faktury_dane i wyciągnie produkty o ID4. Coś podczytałem o utworzeniu tymczasowej tabeli ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat po której nacisnieciu uruchomi się zapytanie do tabeli faktury_dane i wyciągnie produkty o ID4. Czyli zapytanie najprawdopodbniej będzie wyglądać w sposób mniej więcej taki: Cytat SELECT * FROM faktury_dane WHERE ID = 4 gdzie ID jest kluczem obcym tabeli faktury Cytat chciałbym żeby automatycznie to ID4 było linkiem, (zmienną ? ) po której nacisnieciu uruchomi To musisz przy wyświetleniu zawartości na stronie skontruować sobie odpowiedni link do odpowiedniego skryptu, który uruchomi to zapytanie. PS. Cytat Dane kontrahenta z faktury zapisane są w tabeli faktury pod jakimś ID, pod tym samym ID są dodawane kolejne produkty, Jeżeli dane o klientach przechowujesz w tabeli faktury to raczej to jest błąd przy projektowaniu bazy danych. Raczej powinieneś przechowywać dane o klientach w tabeli powiedzmy klienci. |
|
|
![]()
|
|
No okej to wiem ale chodzi o to żeby wyświetliły się wszytkie faktury id1 id2 id3.. itd i żeby każde było linkiem..
ps dane klienci są w osobnej tabeli, kontrahenci .. ale w czasie tworzenia faktury sa z niej pobierani i zapisywani do tabeli faktury Ten post edytował L.Pociask 20.11.2005, 20:56:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat No okej to wiem ale chodzi o to żeby wyświetliły się wszytkie faktury id1 id2 id3.. itd i żeby każde było linkiem Okey, ale odpowiedz na pytanie czy umiesz pobrać z bazy danych wynik zapytania i wyświetlić go w przeglądarce? Cytat dane klienci są w osobnej tabeli, kontrahenci .. ale w czasie tworzenia faktury sa z niej pobierani i zapisywani do tabeli faktury Rozumiem, ze do tabeli faktury pobierany jest tylko klucz głowny tabeli kontrahenci, zgadza się? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:07 |