![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
używam MySQL-Front do importowania danych z MS Access do MySQL, tak mi wygodniej pozatym to jedyny program który podczas importu prawidłowo koduje dane z windows-1250 Asscessa do utf-8 MySQL. Nie miałem do tej pory problemów ale ostatnio nie mogę wykonywać żadnych operacji na bazie za pomocą tego programu. Wyskakują dziwne błędy... część z nich jest po niemiecku (nie znam tego języka) część z nich po polsku, częśc po angielsku... a częśc mieszana żeby było śmieszniej ![]() Podkreślam że wcześniej nie miałem takich kłopotów. Pierwszy komunikat zaraz po podłączeniu do bazy to: "Błąd wykonania SQL # 2014. Odpowiedź bazy: Commands out of sync; You can'y run this command now" Podczas importu danych: "'18446744073709551560' ist kein gultiger Integerwer Błędne dane będą pokazywane jako NULL (jeśli to możliwe)" a zaraz po tym: " '' ist kein gultiger Integerwer" I tu staje, w bazie zostaje utworzona importowana tablica ale dane jużnie przechodzą... Mam prośbę jeśli ktoś spotkał się z tym problemem lub może mi chociaż przetłumaczyć powyższe komunikaty to będę wdzięczny. Linux RedHat 9.0 MySQL 4.1.14 MySQL-Front 3.2 Pozdrawiam, Ten post edytował ennics 20.11.2005, 15:04:35 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedynie co mogę Ci polecić to może narzędzie: http://dev.mysql.com/downloads/migration-toolkit/1.0.html
Nie wiem czy może sprawdzałeś je oraz czy prawidłowo koduje znaki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, było to pierwsze narzędzie którym migrowałem ale nieprawidłowo interpretowało znaki "śćńł". Potem używałem Access2Mysql ale skończył mi się
trial ![]() odnośnie MySQL-Front to wiem już napewno że jest to wina bazy danych. Postawiłem identyczną pod windows i importowanie działa bez zarzutu.. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:14 |