![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje mozliwosc wydrukowania strony www bez stopki i naglowka? Chodzi mi o automatyczne wylaczenie tych elementow (mozna to zrobic recznie w ustawieniach drukowania, ale to rozwiazanie nie jest akceptowalne).
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne, że się da! Dostosuj stronę do potrzeb druku!
Z tego co wiem, to JS nie ma dostępu do takich opcji. Dla pewności polecam poszukać czegoś więcej na temat metody window.print(); -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety z tego co sie dowiedzialem (jak narazie) metoda window.print(); jest bez parametrowa, natomiast samo przygotowanie strony do wydruku (pewnie chodzi ci o arkusze stylow -> media print ?) nie "rusza" naglowka ani stopki. Nie wiem ... moze wlasciwosci obiektu window definiuja wyglad stopki i naglowka?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze po prostu nie masz wplywu na to jak user sobie wydrukuje twoja strone.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się tego schować programowo. Tylko ręcznie ustawić w przeglądarce.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Dziekuje za pomoc, ustawilem recznie pusty naglowek i stopke w przegladarce.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:58 |