![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_bim- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
mam :
Kod function dzial() { global $co; echo ' <table align="center" class="news"> <form method=POST action="'.$PHP_SELF.'?co='.$co.'&bim=dodaj_dzial""> <tr> <TD bgcolor="'.$bg.'" class="news"><b>Tytul:</b> </td> <TD bgcolor="'.$bg.'" class="news"><b><input type="text" name="tytul" size="30" value="'.$title.'"></b> </td> </tr> <tr><td align="right" valign="top" class="uni_01">dzial:</td> <td class="tekst"> <select name="dzial"> <option value="0">Główny dział</option>'; $query = "SELECT * FROM dzialy co_pod='0'"; $result = mysql_query($query); while($r = mysql_fetch_array($result)){ $copod = $r['nazwa']; $id = $r['id']; $czypoddzial = $r['co_pod']; $query3 = "SELECT * FROM dzialy WHERE co_pod='$id'"; $result3 = mysql_query($query3); while($r3 = mysql_fetch_array($result3)) { $podco = $r3['nazwa']; $idi = $r3['id']; $copod2 = $r3['co_pod']; echo'<option value="'.$id.'">'.$copod.'</option>'; echo'<option value="'.$idi.'"> - '.$podco.'</option>'; } } echo '</select></td> </tr> </table> <input type="submit" value="Wyslij"> </form>'; } i wyśiwetla mi tylko gówne działy i podziały, ale jak zrobic aby wyświetlało sie tez podział podziału i tak dalej. Kolega mówił mi cos o JOIN LEFT a;le nie umie tego zrobic. Chdzi mi aby sie to wyswietało: Głowny dział(3) ----podział(A) do głowny dział(3) -----podział do podział(A) itd. I nie wiem jak to zrobic zeby byłe nieksonczona ilosc podziałow itp. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Wrzucaj pokolei do fukcji i robisz tak:
Kod Main (id 1) -- subMain1.1 (id 1)-> SELECT * FROM subcategories WHERE category = `1` ---- subsubMain1.1.1 (id 1)-> SELECT * FROM subsubcategories WHERE subcategory = `1` ---- subsubMain1.1.2 (id 2)-> SELECT * FROM subsubcategories WHERE subcategory = `1` -- subMain1.2 (id 2)-> SELECT * FROM subcategories WHERE category = `1` ---- subsubMain1.2.2 (id 1) -> SELECT * FROM subsubcategories WHERE subcategory = `2` Main2 (id 2) -- subMain2.1 (id 1)-> SELECT * FROM subcategories WHERE category = `2` ---- subsubMain2.1.1 (id 1)-> SELECT * FROM subsubcategories WHERE subcategory = `1` ---- subsubMain2.1.2 (id 2)-> SELECT * FROM subsubcategories WHERE subcategory = `1` -- subMain2.2 (id 2)-> SELECT * FROM subcategories WHERE category = `2` ---- subsubMain2.2.2 (id 1) -> SELECT * FROM subsubcategories WHERE subcategory = `2` etc. Poczykaj o drzewkach. pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:42 |